30 nov. 2020 | 13:55

S-a aflat despre Lidl România: de unde vin, de fapt, legumele și fructele pe care le mănânci

CHESTII
S-a aflat despre Lidl România: de unde vin, de fapt, legumele și fructele pe care le mănânci

Dacă ești fan al cumpărăturilor din Lidl, atunci trebuie să știi de unde vin, de fapt, legumele și fructele pe care le mănânci.

Lidl a venit cu câteva explicații legate de marfa pe care o găsești pe raftul magazinelor. Vestea bună ar fi că, într-o proporție destul de mare, fructele și legumele sunt românești. Restul, însă, nu prea.

Conducerea companiei susține că  cumpărat aproximativ 92.000 de tone de fructe şi legume de la producătorii români, mai mult decât din afară. În plin vârf de sezon, 80% din cantitatea acestora provine de la producătorii locali.

”Focusul pe produse româneşti are şi o componentă de sustenabilitate. Noi ne adaptăm la cerinţele clientului, iar un exemplu în acest sens este creşterea cantităţilor de legume şi fructe locale în magazine, cantitatea fiind cu peste 20% mai mare ca în 2018.”, a declarat Frank Wagner, executivul care conduce operaţiunile locale ale Lidl.

De unde provin fructele și legumele din Lidl

Lanțul Lidl numără aproximativ 9.223 de furnizori în total, dintre care peste 80% sunt români, numărul acestora crescând cu 11% în 2019, faţă de 2018, pe când numărul celor străini a avut un ritm de aproape patru ori mai lent. De asemenea, există aproape 3.500 de articole româneşti, dintre care aproape jumătate au locul asigurat în sortimentul permanent.

„De exemplu, dacă produsul sirop de fructe are trei variante, cu arome diferite (zmeură, afine şi căpşune) el este numărat de trei ori, începând cu acest an (2019 – n.red.).“
Piața Lidl. Tot în 2019, Lidl a lansat platforma #trecipeproaspat, ce îi va informa pe clienți despre originea fructelor și a legumelor proaspete din „Piața Lidl”. Astfel, din 20 mai 2019, în orice magazin al retailerului, românii au posibilitatea de a afla cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumpără, scanând eticheta lădițelor de pe rafturi.

Cumpărătorii vor vedea trasabilitatea legumelor și fructelor – certificarea controlului calității, de la plantare până când produsul e pregătit să ajungă pe farfurie, dar și cine sunt furnizorii Lidl de legume si fructe din întreaga țară. Ca să știi ce cumperi.

„Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, a declarat Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România