22 ian. 2020 | 08:35

Renault strică visul românilor la o Dacia electrică. Care e problema?

ACTUALITATE
Renault strică visul românilor la o Dacia electrică. Care e problema?

Când Renault a anunțat modelul K-ZE pentru piața din China, la un preț mic, ideea a fost că Dacia ar avea o versiune similară. Un șef Renault comentează situația și demontează zvonurile.

Renault K-ZE e o mașină foarte ieftină în China. E un model electric pe care compania îl folosește ca să obțină cotă de piață în această țară. Totuși, dacă acel model ar fi adaptat pentru România, sau Europa, ar fi mai scump.

În ciuda informațiilor apărute în presa franceză la finalul anului trecut, Uwe Hochgeschurtz, directorul Renault Group în Germania, susține că în niciun caz mașina aceea nu va fi vândută sub marca Dacia.

Declarațiile de acum vin, cumva, în completarea celor făcute de Philippe Buros, vicepreședinte senior Renault și președinte al companiei pentru Europa. Acesta a explicat că abia în doi – trei ani va fi un model Dacia electrificat. Și, eventual, produs în România.

Ce pregătește Renault pentru Dacia

Hochgeschurtz a spus însă că e mai probabil să vedem mai multe mașini Dacia pe GPL. Renault, la nivel de grup, trebuie să se conformeze noilor norme de poluare introduse de UE de la 1 ianuarie. Astfel, mașinile hibrid sau pe GPL ar fi compromisul care să nu ridice prea mult prețul.

În mai puțin de doi ani vom vedea și-o mașină Dacia hibrid, eventual după ce Renault lansează o versiune electrică a Kwid. În orice caz, deocamdată, miza Renault e pe menținerea prețului mic pe mașini Dacia.

În 2020, compania franceză ar pregăti și un model Twingo electric. Ar fi o alternativă mai ieftină la Zoe, deja disponibilă pe piață. Prețul ar fi între 20 și 25.000 de euro. Mașina ar avea un motor de 82 CP, preluat de la Smart, și un acumulator mai mic decât pe Zoe, dar care să-i asigure, totuși, o autonomie de 200 până la 250 kilometri. Eventual acest model să fie preluat, mai târziu, și de Dacia.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele