17 feb. 2020 | 10:42

Noua Dacia Logan ar putea fi, în sfârșit, o mașină pe care s-o vrei

ACTUALITATE
Noua Dacia Logan ar putea fi, în sfârșit, o mașină pe care s-o vrei

Dacia lucrează la două noi modele: Sandero și Logan. Ambele sunt deja testate, dar ce nu știm e cum vor arăta. Schițele de acum te ajută să-ți faci o idee. Și, pentru prima dată, Renault ar putea să facă o mașină care poate trece și drept limuzină low-cost.

Unele dintre mașinile fabricate de Dacia ajung să fie vândute în alte țări sub marca Renault. De aceea, ce vezi în pozele de mai jos poartă emblema producătorului francez. Totuși, chiar și modelul care va fi în România nu va fi prea departe ca design de acesta.

Dacia Logan Renault model nou

Dacia Logan Renault redesign

Despre noua Dacia Sandero știm că va arăta ca Renault Clio, deja prezentat. Logan însă preia niște trăsături de la Megane. Desigur, va fi vorba și de o echipare GPL pentru ambele modele și putem spera că Sandero va fi disponibilă, în următorii doi ani, într-o versiune hibrid.

Dacia Logan deja arată bine, dar la alții

Primele imagini cu noul Logan au apărut la începutul anului. Atunci, un site din Rusia a publicat două idei de design pentru Logan. Cu un portbagaj mai scurt, cu un geam suplimentar în prelungirea celui de la ușa din spate, dar și cu o gardă la sol mai mică această mașină e ceea ce ai putea denumit limuzină pentru omul de rând.

Ce trebuie să știi însă e că în Rusia există deja o versiune de Logan ceva mai arătoasă. E în gama Stepway și poartă marca Renault. Cu o gardă la sol de 195 mm, mașina este aproape la fel de înaltă ca Dacia Duster. Totuși, modelul cu cutie automată are o gardă la sol de 172 mm.

Nu duce lipsă nici de putere. Cea mai lentă motorizare asigură 15 secunde de la 0 la 100 km/h, dar există și o versiune de 90 CP 1.5 litri pentru cine preferă diesel. Da, Rusia încă nu a spus ce atitudine va avea față de motoarele pe motorină, spre deosebire de declarațiile și deciziile cât de cât radicale din Europa.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele