21 sept. 2020 | 12:04

Mașinile Dacia cu dată de expirare: s-a aflat ce modele dispar și ce vine în locul lor

AUTO
Mașinile Dacia cu dată de expirare: s-a aflat ce modele dispar și ce vine în locul lor

Dacia va anunța, pe 29 septembrie, prețurile și dotările pentru noile modele: Logan, Sandero și Sandero Stepway. Dar un alt anunț e așteptat de toți fanii mărcii.

De câteva luni se discută de un model cu totul nou de la Dacia. Ar avea loc între Duster, care-i un SUV compact, și Sandero Stepway. Deocamdată se vehiculează că e vorba de un SUV cu șapte locuri. Publicația Motor.es, care a și furnizat în trecut imagini cu noul model, susține acum că modelele Lodgy și Logan MCV au dată de expirare și că în locul lor trebuie să vină altceva.

Către ce indică publicația e un Lodgy ajustat să fie fix acel model care lipsește din gamă între Stepway și Duster. Recent, au apărut și imagini cu o mașină testată de Renault, dar mascată sub o caroserie falsă.

Mașină de familie și de cărat de la Dacia

Dacia SUV 7 locuri inlocuitor Lodgy MCV (2)

Dacia SUV 7 locuri inlocuitor Lodgy MCV (2)

Noul model Dacia s-ar remarca prin capacitatea sporită de transport, față de Sandero Stepway, și că ar avea, totuși, niște dimensiuni rezonabile, cu circa 4,5 metri în lungime. La fel ca noile modele Dacia, și această mașină ar folosi platforma CMF-B, astfel că ne putem aștepta și la o versiune hibridă, dacă electrică e prea mult.

Cea mai proastă veste e că mașina n-ar ajunge pe piață mai devreme de 2022. Până atunci, Dacia va lansa cele trei noi modele, dar și Spring, despre care a vorbit în martie 2020 și îl va lansa abia în 2021. E primul model 100% electric al mărcii și e bazat pe Renault K-ZE deja vândut în China.

Conform Motor.es, noul SUV Dacia ar vrea să fie o alternativă mult mai ieftină la Seat Tarraco, Peugeot 5008, dar și Nissan X-Trail. Ca preț, foarte probabil va reuși. Dotările sunt cele care vor fi de un interes mai mare. Cea mai așteptată motorizare pe mașinile companiei românești e E-Tech pentru hibride. Deocamdată, Renault o folosește pe Clio.