28 feb. 2020 | 10:49

Mai tare decât Dacia electrică: o conduci fără permis și o parchezi aproape oriunde

ACTUALITATE
Mai tare decât Dacia electrică: o conduci fără permis și o parchezi aproape oriunde

Dacia electrică va fi prezentată, drept concept în lucru, în martie. Dar altă mașină e mai interesantă. Citroen a dezvăluit-o recent. E tot electrică, dar o poți conduce fără permis și e excelentă pentru oraș.

Mașinile pe care le conduci fără permis nu-s o invenție nouă. Producători mai mici sau mai mari au încercat să acceseze această piață urbană a oamenilor care au nevoie să se deplaseze, dar nici nu vor o mașină mare, nici nu vor să-și bată capul cu un permis.

Aici intră în scenă Citroen AMI ca alternativa perfectă la Dacia – electrică sau nu. Asta pentru că, în mediul urban, n-ai nevoie de-o mașină mare și n-ai nevoie de o autonomie foarte bună. Ci să fie suficient cât să ajungi dintr-un loc în altul cu o medie de circa 50 de kilometri pe zi. Iar AMI e un concept despre care se discută din 2019. Acum e oficial.

Cum a ajuns Citroen să dea alternativa la Dacia pentru oraș

Insist pe ideea de automobil de oraș, deoarece pentru drumuri lungi, familii mari sau șosele proaste nu-i deloc o alegere bună acest model de la Citroen. Are o lungime de 2,41 metri, o lățime de 1,39 metri și o înălțime de 1,52 metri. Concurează atât cu mașini ieftine, ca Dacia, cât și cu scutere.

Mașina poate transporta lejer două persoane și e 100% electrică. Motorul are 8 CP și o viteză maximă de 45 km/h. Astfel, în Europa, poate fi condusă încă de la 16 ani, fără permis de conducere.

masina-electrica-Citroen-fara-permis

Acumulatorul cu o capacitate de 5,5 kWh și o autonomie maximă de până la 70 de kilometri. Mașina Citroen poate fi încărcata chiar și la o priză casnică (220V). O încarci de la zero la 100% în trei ore.

Mașina va fi vândută în Franța pentru 6.000 de euro. Miza companiei e însă și pentru închiriere. Astfel, va fi disponibilă prin Free2Move la un preț de 20 de euro pe lună. Dacă va intra și în România cu un astfel de abonament, deja te gândești serios dacă mai vrei mașină personală – Dacia sau orice altceva.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele