Telefonul mai ieftin de 1.500 de lei cu 3 caracteristici care lipsesc modelelor mult mai scumpe

Telefonul mai ieftin de 1.500 de lei cu 3 caracteristici care lipsesc modelelor mult mai scumpe

Ar putea fi foarte bine caracterizat drept un telefon ieftin și bun. E vorba de Poco X3, disponibil deja și pe piața din România. Cum ziceam că prețul e mic, așa că nu te aștepta să fie perfect la toate capitolele. Dar e la câteva esențiale.

Poco e un brand controlat de Xiaomi, iar pentru final de 2020 a aruncat pe piață un model special: X3. Are 64 sau 128 GB spațiu de stocare și un preț excelent: e acum disponibil la 1.200 de lei în versiunea cu 128 GB.

Poco X3 e un telefon al compromisurilor: de unde tai ca să reduci costul? Înainte de toate, ecranul. Are o diagonală de 6,67 inci, dar este un LCD Full HD+. Totuși, are rată de refresh de 120 Hz, ceea ce nu găsești pe multe dintre modelele care costă de câteva ori mai mult.

Telefonul are carcasă din plastic, nu că te-ai fi așteptat la mai mult la prețul acesta, dar măcar e salvată prin niște alegeri inspirate de design. Totuși, în ciuda materialului din care e carcasa, telefonul îți lasă un sentiment de robustețe pe măsură ce-l folosești. Altfel spus, nu se simte ca o jucărie.

Poco_1

Poco_6

Ca sistem de operare folosește un Android 10 cu interfața MIUI 12 dezvoltată de Xiaomi. Nu e neapărat o caracteristică importantă, dar e o interfață suficient de aerisită cât s-o folosești cu oarecare ușurință și preia elemente de la celelalte trei companii cu care concurează: Samsung, Apple și Huawei.

Ziceam de preț și de caracteristicile importante ale telefonului. Are o baterie de 5.160 mAh cu încărcare rapidă la 33 wați. Ceea ce, raportat la preț, e excelent și ai putea ajunge lejer la două zile de autonomie, mai ales că ecranul e LCD.

Nu în ultimul rând, telefonul are jack pentru căști. Da, clasicul 3,5 mm e disponibil ca să folosești vechile căști. Sigur, e o decizie destul de rațională pentru Poco X3. Dat fiind nivelul de preț la care concurează e puțin probabil ca publicul țintă să vrea să dea bani pe căști wireless sau să stea cu adaptoare.

Poco_4

Poco_3

În ceea ce privește camerele foto, nicio surpriză: nu excelează la niciun capitol, dar nici nu-s de aruncat. Sunt două relevante: 13 megapixeli pentru ultrawide și 64 MP pentru wide. Apoi mai e una de 2 MP pentru macro, dar n-o recomand. Nu-ți vor ieși în niciun caz niște imagini demente pe macro. Cel puțin poți experimenta cu ea și să îți iasă niște cadre decente pentru Instagram. Însă telefonul filmează 4K, iar pentru selfie ai un senzor de 20 megapixeli.

Cu ce rămâi și ce regreți dacă îți cumperi un Poco X3?

Poco X3

Poco X3 e fix acel telefon care îți arată ce înseamnă un ecran cu rată mare de refresh, și e puțin probabil să revii la altele după, are o baterie suficient de mare cât să nu fii dependent de priză, iar mufa de căști a devenit atât de mult o raritate, încât e lăudabil când producătorii o includ, cum e cazul și cu Xperia 5 II.

Mai mult decât orice, e un telefon ieftin și bun. Posibil va primi actualizare la Android 11 și pentru Android 12 rămâi cu speranță, dar pentru următorul an, dacă nu chiar doi, e excelent mai ales datorită prețului. Ține însă cont că videourile nu vor fi excelente, iar pentru poze îți recomand să folosești în special camera principală și să eviți situațiile cu lumină prea puțină. E, totuși, un telefon de puțin peste 200 de euro.

Etichete: