Huawei pune 5G pe mașini: care-s constructorii care profită de cele mai noi sisteme

Huawei pune 5G pe mașini: care-s constructorii care profită de cele mai noi sisteme

Huawei e cel mai mare producător de echipamente 5G din lume. Și, din această poziție, poate promite și poate livra multe. Celor care, bineînțeles, au încredere în practicile de business ale chinezilor.

Huawei nu-și abandonează planurile de a ajunge lider în tehnologia 5G, cea de la care se așteaptă să redeseneze viitorul. Cum era de așteptat, chinezii s-au orientat și spre industria auto. Chiar dacă lucrurile nu se prea mișcă acum acolo, din cauza crizei coronavirus, gigantul chinez se gândește mai departe.

Și privește chiar și spre viitorul nu foarte apropiat.

Huawei a încheiat un parteneriat cu 18 constructori auto, cărora le va furniza module 5G pe noile modele de automobile. Mare parte dintre constructorii auto implicați în proiect sunt, așa cum probabl te-ai fi așteptat, chinezi.

Huawei, parteneriat pe 5G cu constructori auto

Huawei nu e deloc novice în ce privește tehnologia 5G dedicată autovehiculelor. Acum un an, lansa primul modul 5G pe modelul MH5000, care aparține tot unui constructor chinez. Asiaticii au vrut, de fapt, să arate că pot.

Printre constructorii cu care s-au încheiat acum parteneriate se numără nume mari chinezești, extrem de cunoscuți pe plan local, precum FAW Group Corp, SAIC Motor Corp, Dongfeng, Beijing Automotiv Industry Holding, Cherry Automobile  și lista continuă. Prima mașină cu modulul 5G oferit de Huawei a fost lansată în decembrie – e vorba de modelul Baojun RC-6 produs de SAIC-GM-Wuling, firmă care include şi participaţiunea General Motors.

Huawei este membru fondator al 5G Automotive Association şi vrea să prima companie care se ocupă intens de dezvoltarea și implementarea 5G la nivel auto. China este de altfel în pionieratul proiectelor C-V2X, care implică unităţi plasate pe marginea străzii care conectează semafoare, camere, trackere de viteză şi alte elemente de infrastructură.

Iar planurile sunt mari și pare că ideile nu stau pe loc.  Plaforma auto HiCar de la Huawei ar urma să fie lansată anul acesta, un sistem ce se vrea rival al Android Auto şi Apple CarPlay.

Citește și:
Etichete: