Galaxy Buds Live. Căștile wireless cu design neconvențional și rezultat remarcabil

Galaxy Buds Live. Căștile wireless cu design neconvențional și rezultat remarcabil

Galaxy Buds Live au fost lansate odată cu Samsung Note 20. Ar trebui să rezolve nemulțumiri generate de Galaxy Buds și să ofere o calitate mai bună.

Înainte de lansare, despre Galaxy Buds Live s-a speculat că vor fi denumite „Beans” (trad.: boabe), că arată ca unele. Doar că au primit un alt nume oficial și poate că n-ar fi fost deloc rău să vorbim de Galaxy Beans. În orice caz, nu despre nume e vorba aici, ci de ce oferă aceste căști.

De aproape un an și jumătate folosesc Galaxy Buds. Sunt căști wireless pe care Samsung le-a lansat odată cu Galaxy S10 și certificare AKG. Aceeași certificare e preluată pe modelul Live, lansat la final de vară.

Galaxy-Buds-Live-lifestyle-1
Cum arată căștile când le porți. FOTO Samsung

În toată perioada asta am ajuns să folosesc căștile Buds pe telefon, pe trei laptopuri și pe un PC. De fiecare dată au funcționat fără probleme. Au și fost actualizate cu un model plus, dar Live schimbă totul, de la design la cum le porți.

Spre deosebire de primele căști wireless Buds, acestea nu mai sunt in-ear, pentru că sunt oameni cărora nu le place senzația de urechi înfundate. Poate fix cererea asta a contribuit la regândirea modului în care niște căști wireless pot să arate și să funcționeze. În orice caz, Galaxy Buds Live sunt disponibile în mai multe nuanțe de culoare și le controlezi prin aplicația de pe telefon.

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live

Tehnic, Buds Live au difuzoare mai bune decât cele de pe Buds Plus (care deja erau mai performante decât Buds) și o funcție de anulare a zgomotului. Funcționează rezonabil, pentru niște căști care nu-s in-ear. Totodată, din aplicație poți seta diverse moduri în care auzi sunetul, dar trecerile nu sunt chiar sesizabile. Asta și pentru că Buds Live sunt mici, chiar foarte mici. Și surprinzător de puternice pentru dimensiuni.

E foarte probabil ca numele „Live” să fie justificat tocmai pentru că odată ce-ți pui căștile nu simți că ești izolat de lumea din jur. Ba chiar poți seta o opțiune în aplicație ca să lase să treacă și mai mult sunet extern. Dar asta ține și de design și e motivul pentru care le prefer pe cele in-ear. Însă, cum ziceam, ține de preferințe.

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live

Ca performanță, n-am avut nicio problemă cu ele și deja le folosesc de două săptămâni. Surpriza a fost însă că, spre deosebire de Galaxy Buds, nicio persoană cu care am vorbit la telefon nu s-a plâns că nu mă aude, ceea ce nu poate fi decât lăudabil.

Deocamdată, n-am avut probleme cu conexiunea la telefon (pe Galaxy Note 20 în ultima săptămână, pe un Galaxy S10e înainte și pe un iPhone 12 Pro). Iar autonomia e lăudabilă. Ai șase ore de ascultare continuă cu anularea zgomotului activată (ANC) sau opt ore dacă dezactivezi ANC. Iar o încărcare completă a carcasei îți asigură peste 20 de ore de audiție. Dacă autonomia e ceea ce te interesează, Galaxy Buds Plus țin mai mult.

Samsung Galaxy Buds Live

Nu le-am testat în ploaie, iar Samsung susține că respectă standardul IPX2 pentru rezistență la apă. Dacă asta e o grijă pentru tine, există modele care rezistă mai bine. Totuși, e foarte probabil ca miza Samsung să fie alta.

Aceste căști arată bine, mai ales dacă le alegi în nuanțele Cosmic Black (un gri metalizat) sau Mystic Bronze (un cupru metalizat). Eu le-am avut pe cele albe, care-s destul de banale când vezi alternativele. Își fac treaba în conversații la telefon, pe Zoom sau în alte aplicații de mesagerie (le-am folosit intensiv în discuții pe Facebook). Per total, sunt niște căști wireless care te pot impresiona prin performanță în ciuda dimensiunilor reduse. Iar pe Note 20 le poți folosi și în video, în modul Pro, ca să înregistrezi sunetul ca de pe o lavalieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: