14 aug. 2020 | 16:15

Digi | RCS-RDS a făcut marele anunț: toți românii trebuie să știe. Concurența e în ședință de urgență

BANI
Digi | RCS-RDS a făcut marele anunț: toți românii trebuie să știe. Concurența e în ședință de urgență

Grupul Digi | RCS-RDS a venit cu o veste extraordinară pentru piața din România. Datele au fost comunicate pe 14 august și cuprind al doilea trimestru din 2020.

Domeniul la care Digi | RCS-RDS domină fără drept de apel e la portabilitate, acolo unde ceilalți operatori nu au nicio șansă. Conform ultimelor cifre, pe segmentul comunicațiilor mobile, compania și-a păstrat poziția de lider al portabilității, în ciuda unei reduceri a numărului de portări față de aceeași perioadă a anului 2019.

Digi | RCS-RDS a trecut de la 80.411 numere de telefonie mobilă portate la 70.236. În total, în primul semestru al anului 2020, în rețeaua Digi Mobil s-au portat 166.643 de numere, într-o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului anterior, când s-au înregistrat 164.830 de numere portate.

În iunie 2020, Digi a înregistrat o cotă de piață  44,8% din totalul numerelor mobile portate.

Câți bani a făcut Digi | RCS-RDS în al doilea trimestru

Compania a raportat venituri în creștere cu 5 %, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior (310 milioane de euro, față de 294 milioane de euro) și un progres al unităților generatoare de venituri (RGU) la 16,9  milioane de la 15,5 milioane, la 30 iunie 2019.

EBITDA ajustat a fost de 115 milioane de euro (inclusiv IFRS 16), o creștere cu 6 % față de aceeași perioadă a anului 2019.

Global, grupul a înregistrat o performanță consistentă în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, în ciuda schimbărilor privind sănătatea publică. Pe măsură ce autoritățile au trecut la relaxarea restricțiilor sociale și comerciale, ca urmare a pandemiei, de la jumătatea lunii mai, operațiunile Digi | RCS-RDS și principalele activități s-au adaptat la noile reguli și măsuri, continuând să asigure sănătatea angajaților, clienților, partenerilor.

În fine, la finalul celui de-al doilea trimestru, numărul RGU pe principalele segmente de servicii (internet fix și cablu TV) au înregistrat un nou nivel istoric de 3,9 milioane RGU (internet fix), respectiv 4,5 milioane RGU (cablu TV). Serviciile de comunicații electronice mobile de voce și date au ajuns la 6 milioane RGU.