27 apr. 2020 | 17:32

Decizia Apple care poate da peste cap planurile pentru lansarea iPhone 12

ACTUALITATE
Decizia Apple care poate da peste cap planurile pentru lansarea iPhone 12

În toamnă ar trebui să vedem un nou iPhone. Doar că, date fiind condițiile, nu va fi ca în fiecare an. Apple ar fi luat decizia de-a întârzia producția iPhone 12, primul semnal de alarmă în industrie.

Pentru 2020, Apple ar pregăti trei modele de iPhone 12: unul de 5,4 inci, unul de 6,7 inci și un altul de 6,1 inci. Cel din urmă ar fi doar o actualizare pentru ce-i iPhone 11 acum. Însă compania ar fi decis să amâne începerea producției pentru telefoanele de anul acesta.

Decizia Apple vine într-un context global incert. Criza medicală a afectat direct industria auto, de exemplu, dar și industria HoReCa. Chiar dacă oamenii vor avea în continuare nevoie de tehnologie, în special telefoane, cu siguranță nu vor avea aceeași disponibilitate de-a cumpăra ce-i nou. De asemenea, Apple deja a anunțat iPhone SE, un telefon mai ieftin și care-i suficient de bun pentru majoritatea utilizatorilor.

Ce înseamnă o amânare a producției pentru iPhone 12

Întârzierea producţiei e un semnal că estimările Apple pentru vânzările de sfârșit de an au fost redus. Astfel, producția pentru iulie – decembrie ar fi fost redusă cu până la 20%, iar aici intră și modelele iPhone 12, dar și cele din actuala serie.

Dacă, pe baza calendarului de până acum, am fi putut spune că iPhone 12 va fi anunțat în septembrie, e foarte probabil ca acum să fie amânat pentru octombrie sau chiar noiembrie, înainte de sărbătorile de iarnă.

Analistul Apple Ming-Chi Kuo a spus că iPhone 12 este întârziat cu o lună și pentru că inginerii Apple nu pot zbura în China ca să verifice calitatea produselor. Astfel, Apple a mutat procedurile de verificare la distanţă, dar operaţiunile necesită mai mult timp decât în ​​condiţii normale.

Până la iPhone 12, dar și după anunțarea acelui model, s-ar putea ca vedeta acestui an să fie iPhone SE. E un telefon care arată ca iPhone 8, dar are hardware de iPhone 11. Ecranul e de 4,7 inci, are scanner de amprentă și e rezistent la apă. În România, la eMAG, e la precomandă până pe 1 mai. Îl poți cumpăra și în rate, dacă vrei. Modelul cu 64 GB spațiu de stocare costă 2.400 de lei, dacă iei modelul cu 128 GB plătești 2.650 de lei pe el, iar dacă vrei iPhone SE cu 256 GB asta o să te coste 3.300 de lei.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele