05 iun. 2020 | 08:16

De ce costă o Dacia Duster mai mult în România decât în Franța sau Germania

ACTUALITATE
De ce costă o Dacia Duster mai mult în România decât în Franța sau Germania

Dacia Duster se numără printre cele mai accesibile SUV-uri pe care le poți cumpăra la nivel european. Totuși, e un model care costă mai mult în Germania și Franța decât în România.

Dacia e o mașină accesibilă și care își face treaba extrem de bine.  Mai mult, făcând parte din grupul Renault, Dacia beneficiază și de noi tehnologii care, după ce-s testate de francezi și implementate pe modelele sale, ajung, sub o formă sau alta și la Mioveni.

Sunt câteva dintre motivele pentru care modelele constructorului de la Mioveni au prins pe mai toate piețele europene. Dar prețul diferă și unele versiuni se regăsesc doar în anumite țări.

Dacia Duster, mai scumpă în România decât în Franța și Germania

În Franţa, țara Renault, Dacia Duster în echiparea Access costă 12.490 de euro, iar în Germania 11.790 de euro. Această echipare nu există însă în România. De asemenea, Varianta Essential, cea mai ieftină de pe piața din România, pornește de la 13.600 de euro. În Germania, această variantă de echipare costă 13.200 de euro, iar în Franța 14.750 de euro.

Modelele Prestige, cele care au sistemul de încălzire a scaunelor din față, aer condiţionat automat, asistenţă video la parcarea cu spatele, geamuri fumurii şi jante de aluminiu de 17 inchi costă 16.950 de euro în Franţa și 15.750 de euro în Germania.

În România, aceeași variantă de echipare costă 17.900 de euro.

Există, însă, versiuni pe care ar fi bine să le cumperi de aici și să nu dai fuga în alte țări. Versiunea Comfort, de exemplu, este singura care este mai ieftină în România față de versiunea franceză. Aceasta pornește de la 14.650 de euro, în timp ce în Franța același model costă 15.850 de euro. Pe de altă parte, în Germania, modelul Confort pleacă de la 14.400 de euro.

Recent, jurnaliștii spanioli spuneau despre Duster că e un model care-și merită din plin banii.  De exemplu, i-au identificat șapte calități, cum ar fi că e mai atractiv decât predecesorul său, oferă un volum considerabil, motorizările sunt bune, iar versiunea GPL e excelentă, mai ales când vine vorba de autonomie.