Proiectul de la Dacia care poate salva viețile românilor. Anunțul important făcut de Orban

Proiectul de la Dacia care poate salva viețile românilor. Anunțul important făcut de Orban
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
14:25 10.04.2020

Dacia va relua, treptat, producția. Dar miza, pe perioada imediat următoare, nu va fi doar pe mașini. Ludovic Orban, premierul României, a oferit informații suplimentare despre demersul de-a produce ventilatoare la Mioveni.

Premierul Orban a anunțat că o companie americană a pus la dispoziţia României proiectul pentru ventilatoare. Acestea sunt folosite în spitale pentru a-i ajuta pe pacienții care nu pot respira. Premierul a spus că, împreună cu Dacia sau Renault, va încerca să pornească producţia de ventilatoare mecanice.

Vestea de acum vine în completarea declarațiilor lui Virgil Popescu, ministrul Economiei. La începutul lunii, acesta a spus că se discută deja ca la Mioveni, și eventual la Ford în Craiova, să se producă ventilatoare și alte echipamente necesare sistemului medical.

De ce e absolut necesar ca Dacia sau Ford (sau ambele) să producă ventilatoare

În cazul pacienților în stare gravă, ventilatoarele sunt cele care îi ajută să respiră. Doar că România are acum o problemă mare. Orban a anunțat la Radio România Actualități că, în acest moment, deşi au fost contractate peste 400 de ventilatoare mecanice, nu au mai ajuns în România. Alte state au pus restricţii.

„[…] la Ministerul Apărării a fost validat un prototip de ventilator care este supus testărilor şi sper să începem să producem cât mai curând. De asemenea, suntem în relaţii cu o companie americană care ne-a pus la dispoziție proiectul de fabricație și cu parteneri din România, cum ar fi Dacia, Renault, încercăm să pornim producţia de ventilatoare în România.”
Ludovic Orban, premierul României

Până când vor fi produse primele ventilatoare în România, Orban a mai spus că, împreună cu Raed Arafat, s-a decis colectarea tuturor ventilatoarelor care au diferite defecţiuni. Scopul e repararea acestora și darea în folosire la spitale.

Dintre producătorii auto, Tesla a prezentat deja un prototip funcțional de ventilatoare. E produs cu piese de la mașini – e folosit inclusiv ecranul din bordul modelelor Tesla. De cealaltă parte, Seat a anunțat că va folosi uzina din Spania pentru așa ceva. Compania va lucra să ajungă să producă un număr de 300 de ventilatoare de urgență în fiecare zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mediafax
Etichete: