18 sept. 2020 | 11:32

Dacia secretă a ajuns pe străzi: primele poze cu mașina surpriză pregătită de Renault

AUTO
Dacia secretă a ajuns pe străzi: primele poze cu mașina surpriză pregătită de Renault

Dacia a avut un succes imens cu Duster, iar acum încearcă să profite și mai mult de categoria asta de automobile. Așa că are în vedere lansarea unui SUV mai mic, mai potrivit pentru oraș.

Despre noul SUV se zvonește de câteva luni. Odată cu anunțul despre noile Sandero și Logan, mai rămâne să vedem ce alte planuri are Renault. Recent, presa italiană a spus că Dacia va lansa, în 2021, un SUV cu șapte locuri. Numele viitorului model al constructorului de la Mioveni nu este cunoscut, dar are codul intern RJI. Ar avea peste 4,5 metri lungime și șapte locuri într-o configurație 2+3+2.

În prezent, Renault face deja teste cu viitorul SUV Dacia. Doar că nu poartă marca Dacia, ci Renault, pentru că e un model Scenic. Și ideea ar fi că acest model va fi vândut sub marca Dacia cu anumite modificări de design.

Ce vezi în aceste imagini e o mașină acoperită cu o caroserie falsă, tocmai ca să nu dezvăluie designul. Mașina ar trebui să înlocuiască atât modelul Lodgy, cât și Logan MCV, dar să vină ca o completare pentru ce oferă Duster acum.

Ce se mai știe despre noul SUV Dacia este și locul de producție, conform Profit.ro. Acesta va fi în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate astăzi Dokker, Lodgy, Logan și Sandero.

Ce alte surprize mai pregătește Dacia pentru noua mașină?

Cea mai mare diferență dintre actuala generație și viitoarea va fi designul. Vorbim de un SUV mai mic, potrivit pentru oraș, cu o gardă la sol mai mare (eventual, similară Sandero Stepway). În ceea ce privește locul în piață, Dacia a testat deja segmentul crossover cu șapte locuri cu actualul Lodgy. Doar că designul n-a fost cel mai fericit.

Data lansării noului model ar putea fi toamna lui 2021, cu debut pe piețele europene din 2022. Sunt așteptate atât motorizări clasice, cât și hibrid, cum Renault experimentează deja pe modelele sale.