19 feb. 2020 | 10:07

Dacia Sandero „secretă”, surprinsă în poze: când o să ajungă pe șosele

ACTUALITATE
Dacia Sandero „secretă”, surprinsă în poze: când o să ajungă pe șosele

Dacia pregătește câteva modele noi. E în plan o mașină electrică și versiuni noi de Sandero și Logan. Cea dintâi va avea și-o versiune Stepway surprinsă acum în poze.

Dacia Sandero Stepway nu va fi lansată mai devreme de 2021. Deocamdată, atât Logan, cât și Sandero sunt testate în secret, fiind acoperite într-un autocolant care să nu dezvăluie elemente de design.

Dacia Sandero Stepway imagini

Dacia Sandero Stepway imagini

La fel ca Dacia Sandero, și modelul Stepway va fi construit pe ce e Renault Clio în prezent. Stepway e o variantă ceva mai robustă a mașinii, mai înaltă. Astfel, următoarele mașini Dacia vor folosi platforma CMF-B a Renault. Ca motorizare, zvonurile indică spre un TCe de un litru, pentru benzină. Sigur, va fi și-o versiune cu GPL.

La ce te poți aștepta de la Dacia Sandero

Mașina ar urma să fie prezentată publicului în toamnă, iar din 2021 să fie la vânzare. În esență, Sandero rămâne un Sandero. Arată oarecum la fel, cu mici schimbări deloc cruciale, și rămâne aceeași alternativă mai ieftină la mașinile Renault sau Volkswagen. Noua mașină ar folosi însă platforma CMF-B și, odată cu ea, Dacia ar trece într-o nouă perioadă de dezvoltare.

Dacia Sandero Stepway imagini

Dacia Sandero Stepway imagini

Surpriza mai mare ar fi pentru Stepway. Ar avea un motor de 130 CP și ar fi vorba și de-o versiune hibridă. Ca idee, Stepway reprezintă 75% din vânzările seriei Sandero. Cât despre opțiunea hibridă, nu te gândi la ceva SF. Va fi vorba de o motorizare mild-hybrid E-Tech. Debutează pe Clio, în 2020, și Dacia va prelua tehnologia. Motorul pe benzină ar fi de 1,6 litri.

Platforma CMF presupune și că sistemele de siguranță vor fi mai bune – acestea neputând fi integrate la fel de bine pe B0 (cea de acum) – și că platforma poate fi folosită pentru mai multe tipuri de autovehicule, inclusiv electrice.

Până când vor fi anunțate noile modele Dacia, te poți orienta către un model mai vechi, dar cu motorizare GPL.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele