07 iul. 2020 | 18:37

Dacia de senzație care face de rușine orice BMW „ursuleț” sau VW Golf. Orice șofer sigur vrea așa ceva

AUTO
Dacia de senzație care face de rușine orice BMW

Poate că n-ai zice de-un Logan că poate concura cu BMW sau Volkswagen. Dar cineva s-a chinuit să facă din Dacia o mașină excepțional. Și i-a ieșit.

Ce vezi în clipul de mai jos e o Dacia Logan. Sau a fost. Acum e o mașină super tunată ale cărei modificări au costat peste 15.000 de euro. Vorbim de-o modificare radicală la interior și exterior.

Înainte de modificare, era o Dacia Logan banală, produsă în 2007. Era versiunea cu motor 1.,4 litri. Cel care a modificat-o a primit-o de la tatăl său în 2013 și mașina avea 38.000 de kilometri.

Dacia logan modificata

Cum arată acum mașina, după toate modificările

Dacia logan tunata

Dacia logan tunata

Dacia logan tunata

Dacia logan tunata

Dacia logan tunata

Proprietarul i-a schimbat aripile laterale cu unele mai mari, jantele într-unele mai mari (17 inci), iar suspensia a fost şi ea modificată. E astfel una dintre puţinele Dacia modificate, cu suspensie pneumatică cu gardă la sol reglabilă. Totodată, habitaclul a fost tapisat cu Alcantara şi suprafeţe din piele care combină nuanțele de negru şi roşu ca să urmeze nuanţa specială de roşu aplicată pe caroserie.

Dacia care pune în cap un BMW, alt proiect excepțional

Dacă ți-a plăcut proiectul din România, iată încă unul din Algeria. Acest model pe care nu l-ai vedea de la Dacia sau Renault are 300 cai-putere, frâne Brembo de la Renault Megane RS pe față și de la Clio RS pe spate, iar anvelopele sunt Michelin Pilot Sport 4. Abordarea celor din Algeria e similară cu a celor din America de Sud care și-au făcut acasă un Logan RS.

Motorul de pe acest Logan care-i bun și de curse, și de oraș e de pe un Renault Clio RS, are 2.0 litri și cutia de viteze e una manuală în șase trepte.

Dar nu doar proprietarii modifică mașinile Dacia. De exemplu, un Sandero a fost pregătit pentru raliul de la Monte Carlo. Acest model e dotat cu tracțiune integrală, are un motor turbo de 1,6 litri și dezvoltă 265 CP. Prețul pentru o așa mașină? Între 165.000 și 195.000 de euro.