Cele mai vândute telefoane din 2020: pentru ce au optat oamenii în pandemie

Cele mai vândute telefoane din 2020: pentru ce au optat oamenii în pandemie

Un număr mare de industrii au înregistrat pierderi semnificative pe perioada pandemiei. Când vine însă vorba de smartphone-uri, se pare că există câteva terminale care s-au vândut foarte bine.

Omdia Research a publicat de curând un studiu referitor la piața de mobile în momentul de față și evoluția vânzărilor de smartphone-uri în primul trimestru al acestui an. Analiza ajunsă online este intitulată Model Market Tracker Tool.

În top 10 cele mai vândute smartphone-uri la nivel global, pe primul trimestru al acestui an, Apple a înregistrat o victorie importantă. Pe lângă faptul că se află pe prima poziție în clasament cu iPhone 11 (19,5 milioane de unități vândute), respectivul model s-a vândut cu aproximativ 50% mai bine decât echivalentul său din 2019, iPhone Xr, în aceeași perioadă a anului trecut, 13,6 milioane de unități.

Samsung ocupă poziția a doua în top cu Galaxy A51, un terminal comercializat în 6,8 milioane de exemplare. Redmi Note 8 și Redmi Note 8 Pro ocupă pozițiile 3 și 4 în același top. iPhone Xr continuă să fie relevant în 2020, pe locul 5, cu 4,7 milioane de unități vândute, urmat îndeaproape de iPhone 11 Pro Max, cel mai scump terminal din portofoliul actual al gigantului din Cupertino – 4,2 milioane. Galaxy A10s ocupă poziția a șaptea, urmat de iPhone 11 Pro pe opt.

Dacă ai nevoie de o confirmare suplimentară a faptului că terminalele de top ale Samsung nu mai sunt atât de căutate, este suficient să ai în vedere vânzările înregistrate de Galaxy S20+ 5G. Singurul S20 din clasament s-a vândut în 3,5 milioane de exemplare și ocupă locul 9 în top 10 cele mai vândute smartphone-uri din T1. Galaxy A30s închide top 10.

Omdia Research a publicat și un top 5 construit în jurul celor mai vândute terminale cu conectivitate 5G. Acolo, Samsung a înregistrat o mică victorie, ocupând trei dintre cele cinci poziții cu Galaxy S20+ 5, Galaxy S20 5G și Galaxy S20 Ultra 5G, exact în această ordine. Celelalte două locuri sunt ocupate de Mate 30 5G și Mate 30 Pro 5G de la Huawei. În ritmul în care Apple face valuri în piață în 2020, dacă zvonurile se confirmă, nu este exclus ca același top de aparate 5G să fie dominat de Apple anul viitor.

Citește și: