15 iul. 2020 | 13:23

Atenție, români: se dau bani de la stat. Cine îi primește și care sunt condițiile

BANI
Atenție, români: se dau bani de la stat. Cine îi primește și care sunt condițiile

Guvernul deschide din nou robinetul cu bani în plină criză, dar și în an electoral, cu două runde de alegeri. Ministerul Muncii anunță că anumite categorii de români vor primi bani de la stat.

Ministrul Muncii susține că a aprobat niște măsuri de sprijin pentru persoanele în vârstă. E vorba de tichete electronice pe care le vor primi din partea statului. Astfel, persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă.

Persoanele vizate de această măsură vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le pot folosi pentru a achiziţiona mese calde de la unităţile autorizate, a explicat ministrul Violeta Alexandru, pe Facebook.

Bani de la stat pentru pensionari

Ministrul Muncii subliniază că banii provin din fonduri europene.

„Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate. Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice”, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către primării. La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei.

Nu-s singurele măsuri cu care Guvernul defilează în această perioadă de criză. Recent, Executivul a anunțat și microgranturi de 2.000 de euro (aproximativ 9.670 de lei), care vor merge către afacerile mici – fie că e vorba de PFA-uri, ONG-uri sau microîntreprinderi.

Banii se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, conform OUG, pe bază de contract de acordare al ajutorului de stat încheiat cu anumite categorii de beneficiari.