Americanii au pus ochii pe o imagine din România. Povestea mai puțin cunoscută despre ce se întâmplă la această școală

Americanii au pus ochii pe o imagine din România. Povestea mai puțin cunoscută despre ce se întâmplă la această școală
Sursa foto: Școala Gimnazială 194 din București. Sursa: Agerpres via pagina de Facebook „Dă culoare școlii tale”
Andrei Simion
Andrei Simion
16:50 02.06.2020

Într-o colecție cu imagini puternice din întreaga lume, o publicație americană a ales o fotografie din România. Și e mai mult decât vezi la prima vedere.

Pentru ultima săptămână din mai, publicația Washington Post a publicat pe site o imagine din România la rubrica „Cele mai bune imagini ale săptămânii”. Fotografia a fost realizată de fotoreportera Andreea Alexandru pentru Associated Press. În poză poți vedea pereții din interior ai școlii gimnaziale nr. 194 din București, cunoscută și drept școala „Marin Sorescu”.

În imaginea publicată de americani școala din sectorul 4 al Capitalei iese în evidență prin pictura uriașă de pe ziduri. Aceasta prezintă un astronaut în spațiu, alături de mai multe planete, dar și două icoane. Desenele au fost realizate în vara anului trecut. Contextul în care Washington Post publică această imagine e că marchează finalul anului școlar, dar și finalul stării de urgență pentru România.

Imaginea poate fi văzută pe site-ul publicației aici.

Cum a ajuns o școală din București să aibă așa pictură?

Fotografia a fost realizată în ziua în care Primăria Sectorului 4 prezenta măsurile luate de autorităţi pentru protecţia elevilor și a cadrelor didactice în vederea susţinerii examenelor naţionale din acest an. În ceea ce privește ce vezi în imagine, picturile au fost făcute în circa două luni.

„Lucrarea s-a derulat pe parcursul vacanţei de vară din 2019, după ce am terminat cu examenele naţionale. S-a lucrat mai mult pe timpul nopţii, pentru că artiştii mai aveau vernisaje, expoziţii… În aproximativ două luni de zile au terminat. Totul a fost finalizat la termen, în septembrie 2019.”
Lucia Minchevici, directoarea școlii, citată de Libertatea

Pe scurt, directoarea a spus că acest tablou din curtea școlii e gândit special pentru elevi. „Desenele exterioare îi invită pe elevi să fie curajoşi, să exploreze spațiul, dar în aceeași măsură și pe sine, să îndrăznească să se avânte pe anevoiosul şi incitantul drum al cunoaşterii lumii şi al propriului univers. Spaţiul să le fie utima frontieră, aşa ne invită acest decor, ce aminteşte de celebrul film Star Trek”, a mai spus aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: