02 feb. 2019 | 07:33

Telefonul-minune de 80 de euro: ce face acest model Xiaomi

ACTUALITATE
Telefonul-minune de 80 de euro: ce face acest model Xiaomi

Piața telefoanelor ieftine și foarte ieftine devine din ce în ce mai interesantă, având în vedere lansări precum noul Xiaomi Redmi Go. De asemenea, Android Go Edition a facilitat dezvoltarea acestei categorii de gadgeturi.

Ieri scriam despre faptul că piața de mobile s-a saturat la nivel global, dar vânzările de telefoane scumpe continuă să fie pe un făgaș ascendent, indiferent cât de lent. Asta nu înseamnă însă că în țările aflate în curs de dezvoltare nu se află la mare căutare dispozitive ieftine precum noul Xiaomi Redmi Go.

Ilustrat în imaginile alăturate, noul telefon este primul al chinezilor de la Xiaomi dotat cu Android Go Edition. Sistemul său de operare este bazat pe Android 8.1 Oreo, într-o variantă simplificată pentru configurații hardware mai lente. Terminalul va putea fi achiziționat în Europa și în Filipine la un preț începând cu 80 euro.

Xiaomi Redmi Go este construit în jurul unui ecran de 5 inci cu o rezoluție nativă de 1280 x 720 de pixeli. Tipul panoului folosit este un LCD, iar raportul de aspect este unul tradițional, de 16:9. Camera principală are 8 megapixeli, cu bliț LED, iar pentru selfie-uri ai o cameră de cinci megapixeli.

Creierul întregii afaceri este o combinație între un Snapdragon 425 cu patru nuclee Cortex – A53 tactate la 1,4 GHz și 1GB de memorie RAM. Din privința spațiului de stocare, în funcție de buget, poți opta pentru 8GB sau 16GB de spațiu intern, ce poate fi extins printr-un microSD.

Deoarece slotul pentru cele două cartele SIM este unul hibrid, trebuie să alegi dacă vrei să extinzi memoria internă sau să folosești o a doua rețea de comunicații. Nu te poți bucura de ambele particularități. Xiaomi Redmi Go are un acumulator de 3000 mAh care ar trebui să facă minuni, având în vedere configurația hardware modestă. Noul gadget ar trebui să ajungă în magazinele de la noi în luna februarie.

Xiaomi_Redmi_Go

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele