Vestea de la Dacia pe care o așteaptă românii: un Duster surpriză în 2019

Vestea de la Dacia pe care o așteaptă românii: un Duster surpriză în 2019

Renault și Dacia au câțiva ani plini înainte. În timp ce așteptăm fie un model hibrid, fie unul electric sub marca Dacia, producătorul ar mai avea ceva în lucru. Suntem deja în a doua jumătate a anului și anunțul oficial ar trebui să fie făcut. E vorba de-o versiune de Duster de care românii sigur se vor bucura.

În timp ce Dacia clasică a fost folosită, sub orice formă, la aproape toate muncile, modelele mai noi nu sunt atât de „versatile”. Tocmai de aceea Renault ar vrea să aducă și în Europa un model care s-a bucurat de-o oarecare popularitate în America de Sud. E vorba de Duster Oroch.

De ce Dacia are nevoie de-o versiune locală a Oroch?

Renault Duster Oroch a fost prima camionetă cu patru uşi din istoria mărcii auto franceze. Acel model a devenit mai popular la început de 2018. Un an mai târziu, a venit și anunțul oficial. Așa cum presa auto din Franța a speculat, era posibil ca Dacia să aducă Duster Oroch şi pe piaţa europeană.

Dacia Duster Pick-Up are mari șanse să devină cel mai accesibil pick-up de pe piață. Ar avea în spate toată rețeaua dezvoltată a Dacia pentru vânzări și service, iar popularitatea e deja la cel mai înalt nivel. Chiar și în Europa. Orientarea mașinii va fi una mai degrabă utilitară decât de hobby-timp liber, ceea ce înseamnă că finisajele vor fi mai degrabă spartane decât luxoase.

În februarie 2019, Hakim Boutehra, director general Renault Commercial Roumanie, divizia de vânzări a Grupului Renault România, a spus că acest pick-up va fi o mașină orientată spre muncă, nu va fi ca Oroch.

La acea vreme, Boutehra a mai spus că vânzarea ar începe oficial în al doilea trimestru din 2019. După cum vezi, trimestrul s-a încheiat în iunie și încă nu-i pe piață, ceea ce înseamnă că atât Renault, cât și Dacia au așteptat să lanseze alte modele înainte. În februarie 2019, Boutehra a afirmat că mașina este în procedură de omologare. „Sunt implicați specialiștii de la Romturingia, specialiștii noștri de la RTR Titu și departamentul nostru de marketing”, a mai spus acesta.

În caz că te întrebi ce-i Romturingia, ei bine, e o firmă care face deja o versiune pick-up de Duster. Doar că e în două uși și ar fi extraordinară una în patru, direct de la producător.

Duster Oroch pentru Europa, dar posibil fabricat de Renault în Nigeria

În iulie 2019, Renault a anunțat că va produce mașini în Nigeria. Primele două sunt Kwid și Oroch. Ambele sunt vândute sub marca sa. Grupul mizează în primă fază pe o cifră de 5% pe piața auto din Nigeria, adică aproximativ 900 de mii de înamtriculări pe an.

Țara este de o importanță strategică pentru Renault, având în vedere că are o populație de peste 200 de milioane de locuitori. Iar acest producător este lider pe continetul african, cu o cotă de piață de 18%. În 2018, cel mai mare volum a fost înregistrat în Maroc, Algeria, Africa de Sud și Egipt.

Cât despre Oroch, poți afla mai multe despre versiunea aceasta de Dacia Duster de aici. Principalul neajuns al acestui model ar putea fi că nu dispune de tracțiunea integrală. Ceea ce Renault și Dacia pot repara cu versiunea locală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: