Testele macabre pe animale îți arată modul în care sunt experimentate medicamentele

Testele macabre pe animale îți arată modul în care sunt experimentate medicamentele

Înainte ca un medicament sau o cremă de față să ajungă în comerț, este testată de cele mai multe ori pe animale. Astfel de teste ajung rareori în luma reflectoarelor, dar mai există și excepții.

De curând, au ajuns online mai multe secvențe dintr-un laborator farmaceutic de testare din Germania. Clipul terifiant, ce pare desprins dintr-un film horror, ilustrează în detaliu tortura animalelor ce pare să fie desprinsă din perioada nazistă. Pe lângă maimuțe cu gâtul fixat și mâinile lipite, câini și pisici sunt ținute sângerânde. Videoul se axează în principal pe maimuțe, dar întregul set de circumstanțe din spatele imaginilor a devenit viral.

Experimente animale 2

Imaginile au fost imortalizate în secret la Laboratorul de farmacologie și toxicologie din Hamburg, Germania. Un activist pentru drepturile animalelor a reușit să se angajeze în instituția cu pricina pentru a avea acces la laboratoarele de test.

Spionul sub acoperire a publicat imediat clipul prin intermediul organizațiilor în care activează Cruelty Free International și Soko Tierschutz. Pentru siguranța sa personală, numele celui care a filmat bietele animale nu a fost dat publicității.

Dacă ții foarte mult la animale și, din acest motiv, nici nu simți că ai putea să mergi la circ, aceste imagini nu sunt pentru tine. Modul în care sunt ținute maimuțe în cuști de dimensiuni reduse, cu lanțuri la gât, pentru experimente, este terifiant. Experimente animale 4

Într-un interviu acordat publicației The Mirror, Friedrich Mülln de la Soko Tierschutz a spus că micuții câini dădeau din coadă chiar și cu câteva minute înainte să-și piardă viața, fiind disperați după un pic de interacțiune umană.

”Cele mai groaznice tratamente au fost păstrate pentru maimuțe. Macacii sunt o specie de maimuțe mici, relativ ușoare din familia primatelor care sunt deseori folosite pentru experimente animale în cadrul LPT. Sunt ținute în spații mici, în cuște. Multe dintre animale au dezvoltat tendințe compulsive și sunt văzute cum se mișcă necontrolat în cerc.”, a adăugat apărătorul pentru drepturile omului.

Clipul care a ajuns online are aproximativ 8 minute și a arătat modul în care numeroase animale erau otrăvite cu chimicale și droguri pentru care laboranții să poată estima corect o doză sigură pentru utilizare de către oameni.  De cele mai multe ori, după chinuri groaznice, animalele ajungeau să-și piardă viața. Nu ajuta nici faptul că laboranții care lucrau acolo, chiar și în afara experimentelor, se comportau foarte agresiv cu vietățile. Dacă vrei să participi activ în oprirea acestor experimente, măcar în cadrul laboratorului de mai sus, există o petiție online care a strâns aproape 500.000 de semnături în doar câteva zile și pe care o poți semna aici.Experimente animale 3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: