Telefonul Supreme ca un Nokia vechi e noua fiță de nostalgie care să-ți ia banii

Telefonul Supreme ca un Nokia vechi e noua fiță de nostalgie care să-ți ia banii

Ai putea crede lejer că orice lansează Supreme are succes. O cărămidă de 30 de dolari? Sigur. Un telefon ca un Nokia vechi pe care scrie Supreme și e în două culori? Cu preț dublu? Sigur.

Finalul verii a venit cu o veste: Supreme lansează un telefon clasic, care-i plin de logo-ul acestei mărci. Cumva firesc, a atras atenția. Nu era comunicat prețul la acel moment, dar se știa că modelul pe care se baza acest telefon costă 30 de dolari.

Supreme l-a anunțat până la urmă și costă 60 de dolari. Deci, dublu. Modelul de bază este un Blu Zoey 2.4 absolut anonim pentru România, că-i vândut doar în Statele Unite ale Americii, acolo unde și Supreme va încerca să-și vândă telefonul.

E pe cât de banal te-ai aștepta. Ecran de 2,4 inci, doar 3G (nu că ar avea nevoie de mai mult, o cameră VGA ca acum 15 ani și 128 MB de memorie. Dar suportă card microSD, are unul de 16 GB în pachet.

Nu-i un telefon, e doar un suport pentru logo-ul Supreme

În esență, orice arată un pic mai bine când are logo-ul unei mărci scumpe. Așa e și cu Supreme, așa e și cu acest telefon. Nu zic că n-ar trebui să-l cumperi, dacă ai ocazia. Dacă apreciezi ce face Supreme și vrei un telefon… de tipul acesta, sigur.

Ce-i mai interesant aici e că firma asta merge pe curentul nostalgiei și pe curentul anonimității. În timp ce Apple și Google, într-o oarecare măsură, profit intimitate chiar și pe dispozitive smart, Supreme îți oferă ceva fără internet (sau cu acces limitat) care arată și că ești la curent cu tendințele. Mai există însă telefoane care au și WhatsApp, și sunt ieftine. Da, n-au logo pe ele.

„Uite care-i treaba, totuși: telefonul Supreme nu-i făcut să fie telefonul tău de zi cu zi. Oamenii nu-l cumpără pentru ce oferă – îl cumpără pentru logo-ul imens de pe el. Și, în caz că te interesa cât te costă treaba asta, telefonul are un preț de 60 de dolari, dar pe eBay ajunge și la 200 de dolari.”
Edgar Alvarez, pentru Engadget

Dacă vrei tipul ăsta de anonimitate și-n România, dar nu-ți pasă de marcă, poți alege unul din modelele astea 3G. Sau un Nokia, că știi că la telefoane basic s-au descurcat mereu. Sau un Nokia 3310 3G și călărești valul nostalgiei așa cum trebuie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget