Tehnologia care te ajută să afli ce defecțiune are mașina ta, fără să mergi la service

Tehnologia care te ajută să afli ce defecțiune are mașina ta, fără să mergi la service

Dacă ți se pare că ai o defecțiune la mașină, dar nu ai timp și bani să mergi la service, există o cale mai ieftină și mai simplă să afli ce are automobilul tău.

Mai multe componente sau funcții ale mașinii tale se pot defecta în timp, chiar dacă o ferești de accidente. Orice mașină este la fel ca oricare alt lucru – se poate defecta chiar și stând degeaba.

Sunt însă momente când mașina te lasă chiar când ai cea mai mare nevoie de ea sau constați că nu mai funcționează ca odinioară și ai vrea o metodă simplă și ieftină să afli despre ce este vorba.

Fie că nu mai ai încredere în mecanicii auto de la noi, fie ți se pare prea scumpă o diagnoză la service, poți evita ambele impedimente cu un gadget foarte util care-ți scanează computerul de bord și află unde sunt defecțiuni.
Astfel de dispozitive se găsesc și la noi, dar ele sunt relativ „învechite” și limitate.

Kobra Scanner este însă un gadget care încearcă să țină pasul cu evoluția tehnologiei și se conectează wireless cu telefonul tău prin intermediul unei aplicații. Nu mai ai nevoie de un ecran la acel tester auto deoarece Kobra Scanner transmite toate datele scanate în calculatorul de bord direct pe telefon, mult mai detaliat și mai ușor de vizualizat.

Dispozitivul care-ți arată ce trebuie să repari la mașină

tester auto

Unii șoferi probabil că știu ce este acest tester auto, dar dacă tu afli pentru prima dată de acest dispozitiv și ți se pare neclar cum e posibil să-ți arate defecțiunile, trebuie să ții cont de un aspect.

Mașinile fabricate, în general, după 1996, sunt echipate cu un computer de bord care conține mai mulți senzori care „adună” informații de la sistemele mașinii. Este la fel ca la avion, iar dacă accesezi această parte a computerului, obții acces la informații care altfel ar fi invizibile ochiului. Așa efectuează service-urile diagnozele și nu e nimic SF. Poți face și tu asta acasă, în parcare, doar că scanerele auto de pe piața de la noi pot avea performanțe relativ limitate. Un tester auto dintr-un service autorizat s-ar putea fie mai complex.

Dacă vrei să te convingi de eficiența acestui gadget, poți arunca o privire pe eMAG, unde găsești mai multe modele, la prețuri accesibile, pentru aproape orice model de mașină.

În principiu, un scanner auto testează motorul, ABS-ul, airbagul, ESP-ul, SRS-ul, transmisie, deblochează plăcuțele de frână automată (dacă vorbim de un tester mai scump), testează modul multimedia, clima, direcția.. etc. În general, cam tot ce este controlat electronic la o mașină, adică aproape totul, în zilele noastre.

Acest tester se conectează la mașină prin conectorul OBD-2 situat în habitaclu, în zona volanului, a tabloului de bord sau a consolei centrale. Depinde de mașină, dar accesul trebuie să fie facil. Problema este că producătorii auto nu recomandă efectuarea unui test de către șofer. În mod evident, ești direcționat către un service autorizat, ca să dai bani. Oricum, nu orice tester auto este eficient, mai ales cele ieftine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: