Ce îți poate oferi un router wireless cu preț bun în 2019

Ce îți poate oferi un router wireless cu preț bun în 2019

În general, nu te prea gândești cât de performant e routerul tău wireless, ce standarde are, dar și ce îți poate oferi în plus față de-o conexiune la laptop sau telefon. Dar ar trebui să te gândești, că unele dispozitive mai noi fac mai mult decât să asigure internet wireless.

În ultimii doi ani, am tot avut ocazia să testeze routere wireless. Pare, așa, o căutare a unui produs perfect, chiar dacă el nu există sau cel puțin nu are cum să fie perfect pe toată viața. Recent am ajuns însă la un router de la Tenda: AC8 AC1200.

Primul feedback e că, în sfârșit, compania asta a făcut un produs care nu-i doar lucios sau alb. Apoi, ca design, chiar dacă e fabricat din plastic, e un pic mai arătos decât altele. Vezi în pozele de mai jos la ce mă refer. Altfel, păstrează patru antene, ca alte modele premium de la producător, dar și modul dual band 2,4 GHz și 5 GHz.

Oferă criptarea clasică, pentru securizarea rețelei wireless, porturile clasice pe spate, și promite o putere mai mare a semnalului. Practic, într-un apartament clasic de București n-ar trebui să ai nicio problemă.

Un router îți dă internet wireless în casă, dar mai contează și cum ajungi în acest punct

Router wireless Tenda AC1200 AC8

Primul router pe care l-am folosit a trebuit să-l configurez cu un cablu în el, un altul în PC și pe-o adresă online. Și interfața nu era deloc de lăudat. De aceea e bine să știi că, în cazul produselor Tenda, implicit și în cazul lui AC8, configurarea se face prin telefon. Ai o aplicație pentru Android și iOS pe care ar fi bine s-o ții pe telefon.

În momentul în care ai configurat tot ce-i de configurat, în aplicație poți vedea diverse informații despre rețeaua ta și despre router.

Router wireless Tenda AC1200 AC8

Router wireless Tenda AC1200 AC8

În cazul modului dual band, utilitatea în a avea așa ceva e că poți folosi o rețea pentru browsing clasic sau conexiuni care nu necesită multă viteză: un televizor smart, un telefon, eventual un PC, iar o altă bandă o lași pentru lucruri mai importante, de la streaming video la gaming.

În esență, AC8 e un produs cu un preț rezonabil (aproximativ 40 de dolari pe piața internațională; sub 200 de lei când va fi în România), dar cu toate funcționalitățile de care ai avea nevoie. Și ca dimensiuni e extrem de compact, astfel încât să nu iasă prea mult în evidență sau să te incomodeze oriunde îl pui. Și, da, arată mai bine oricând pe negru mat decât pe alb lucios.

Routerul acesta va fi disponibil din octombrie în rețeau offline și online a Altex.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI