21 oct. 2019 | 10:27

Record pentru Dacia Duster: mașinile Ford sau Skoda, „călcate” în picioare

ACTUALITATE
Record pentru Dacia Duster: mașinile Ford sau Skoda, „călcate” în picioare

Dacia Duster e o mașină de sub 20.000 de euro care a scos producătorul local din anonimat. Acum, cifrele de vânzări arată că are succes chiar și în piețe dezvoltate, unde alți producători dominau pe vremuri.

Din 2004 până în prezent, Dacia a lansat diverse modele. Cel mai important a fost însă Duster, care a reușit o performanță însemnată anul acesta: a doua cea mai bine vândută mașină din Europa. Și asta contează și mai mult când iei în calcul că-i un SUV. Pe primul loc este Volkswagen Golf.

Conform cifrelor companiei Jato Dynamics, specializată în analiza de piață, Duster a fost cumpăraă în 19.451 de bucăți, în timp ce Golf în 26.411 de bucăți. Totuși, de la an la an, pentru Dacia înseamnă o creștere de 10,8% pentru acest model, în timp ce pentru Volkswagen înseamnă o scădere de 23,6%.

dacia duster vanzari jato dynamics

Pe locul trei este tot un Volkswagen, T-Roc, iar pe patru este Sandero, celălalt hit al Dacia. În fine, mai sunt: Polo, Clio, Octavia, Tiguan, Corsa și Captur de la Renault închide top 10.

Sfaturi pentru Dacia Duster direct de la britanici

În ceea ce privește alegerea unui Duster, cei de la Autocar au realizat un ghid de achiziție. Conform britanicilor, Dacia Duster e de luat chiar și second hand. Calculul a fost făcut pe-o versiune cu motor de 1.6 și versiunea Access, din 2013. Totodată, modelul în cauză a ajuns la peste 220.000 de kilometri.

Când vine vorba de-a lua mașina nouă, publicația britanică o descrie drept o mașină spațioasă, chiar bună pentru familie, și nivelul de echipare ar trebui să fie cel puțin Ambiance. Desigur, trebuie să ții cont și de cele trei stele obținute de Dacia Duster la testele Euro NCAP. Dar probabil știai asta deja.

Când vine vorba de versiunea Prestige, aceasta are un ecran tactil de 7 inci, finisaj ceva mai bun la interior și-o cameră pentru parcare. Iar prețul, ei bine, e cam cel mai mare atu.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele