iPhone vs. Samsung: între Galaxy S10 Plus și Xs Max, care e mai bun

iPhone vs. Samsung: între Galaxy S10 Plus și Xs Max, care e mai bun

iPhone vs. Samsung? Cine are o autonomie mai bună dintre iPhone Xs Max și Samsung Galaxy S10 Plus? Testul acesta are rezultatul pe care îl căutai.

Viteza, camera foto sau designul sunt elemente foarte importante în a decide care este smartphone-ul pentru tine și pe care să-l achiziționezi. Unul dintre cele mai cruciale elemente este autonomia bateriei. Cu cât un telefon rezistă mai bine, cu atât el este mai apreciat.

Așadar, în lupta autonomiei bateriei dintre iPhone Xs Max și Samsung Galaxy S10 Plus cine câștigă? Bateria lui Galaxy S10 Plus este mai mare, dar asta nu înseamnă neapărat că va avea și o autonomie mai bună. În ecuație intră și alte elemente precum optimizarea sistemului de operare, cât de eficient este telefonul în a administra consumul de energie și așa mai departe.

Cei de la Phonebuff au pus cele două telefoane în ring pentru a vedea care are cea mai bună autonomie a bateriei.

Samsung Galaxy S10 Plus are o baterie de 4.100 mAh, iPhone Xs Max are una de 3.174 mAh, iar S10 Plus are un ecran AMOLED de 6,4 inci, în timp ce Xs Max are un ecran OLED de 6,5 inci. Totuși, rezoluția telefonului Galaxy este mai mare, de 3040 x 1440 pixeli, în timp ce iPhone Xs Max are o rezoluție de 2688 x 1242 pixeli. Ambele telefoane au procesoare de 7 nanomilimetri (Snapdragon 855 pentru Samsung și A12 Bionic pentru iPhone).

Cine câștigă testul bateriei dintre iPhone Xs Max și Galaxy S10 Plus?

Primul test a inclus o convorbire telefonică de o oră. Aici a câștigat iPhone Xs Max care a pierdut doar 3%, în timp ce Galaxy a pierdut 6%.

A urmat un alt test în care a fost simulată trimiterea mesajelor timp de o oră. Ambele ecrane au fost calibrate la 200 de niți. Telefonul coreenilor a pierdut 8% din baterie, în timp ce iPhone-ul a scăzut cu 11%. Ambele se află la egalitate cu 86%.

Nu putea fi un test adevărat fără a verifica mailuri pe telefon. Au făcut asta timp de o oră și Samsung Galaxy S10 Plus ajunge la 79% în timp ce iPhone Xs Max la 74%. În testul de browser au navigat prin mai multe site-uri, tot o oră, și Samsung se află la conducere cu 69%, iar iPhone-ul se situează la 61%.

Nici în Instagram lucrurile nu se îmbunătățesc pentru iPhone. După o altă oră, S10 Plus este la 60%, iar iPhone Xs Max la 50%.

Interesant este că a urmat un test de standby de 16 ore, iar iPhone Xs Max a revenit în luptă, pierzând doar 8% din autonomia bateriei, pe când Samsung Galaxy S10 Plus a scăzut cu 16%.

Au urmat alte teste precum vizionarea de clipuri video pe YouTube, gaming timp de o oră, simularea navigării pe Maps timp de o oră. iPhone Xs Max ajunge la 1% baterie, în timp ce S10 Plus ajunge la 11%.

Urma testul Spotify când iPhone-ul s-a închis. Pe Galaxy S10 Plus au putut asculta muzică timp de aproape o oră.

La final, iPhone Xs Max a cedat primul, cu o oră înaintea competitorului, și Samsung Galaxy S10 Plus a reușit să stea pornit timp de 25 de ore.

Sursa: BGR