VIDEO Trei idei românești pentru o lume mai bună

Ideile sunt la tot pasul. Mai rare sunt proiectele care chiar au potențialul de a schimba în bine lumea. Trei startup-uri românești pot face asta.

Competiția Changeneers este una în care startup-urile trebuie să aducă soluții noi bazate pe tehnologie la probleme cu care ne confruntăm în prezent. Marea finală a competiției a fost câștigată de un startup care te scutește să mai pierzi timp în trafic în căutarea unui loc de parcare.

Pe lângă Parking Spotter, au mai participat la competiție alte 10 startup-uri. Am stat de vorbă cu alte două dintre ele pentru a afla mai multe despre aplicațiile lor, în ce stadiu se află și ce planuri au.

Prepi ar putea fi o soluție pentru toți elevii din țară care vor să ia o notă mare la matematică la examenul de bacalaureat. Trei tineri români au creat un program, care implică o serie de algoritmi proprii, care să ajute elevul să învețe mai bine și poate să scape de meditații.

Trei startup-uri românești care pot schimba societatea din prezent

Parking Spotter este o aplicație care te ajută să găsești cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Cum ar fi să poți să vezi unde e un loc de parcare, înainte să ajungi la destinație? În viitor ai putea să-ți și rezervi locul de la distanță pentru ca apoi doar tu să ai acces la acel loc de parcare.

I’m fine atacă un domeniu care nu este îndeajuns de discutat în România: depresia și mersul la terapeut. Așadar, aplicația I’m fine vrea să fie un companion în lupta cu depresia. Prin intermediul aplicației poți să cauți terapeuți și poți face programări, dar are și inteligență artificială și poți discuta cu un chatbot. Poți face teste, pentru a vedea ce fel de tulburări ai, primești sfaturi, fără să fii nevoit să vezi un tarapeut.

Dacă ești curios să afli mai multe despre aceste aplicații, atunci urmărește interviul video.

Etichete: