20 apr. 2019 | 13:29

Google se dă bătută și face această schimbare majoră pentru Android

ACTUALITATE
Google se dă bătută și face această schimbare majoră pentru Android

În ultimii ani, Google s-a confruntat cu mai multe amenzi în Europa din cauza funcționalității sistemului Android. Cea mai recentă a dus la introducerea unor schimbări radicale.

Pentru practici neloiale în materie de business, Comisia Europeană a amendat Google cu 4,3 miliarde de dolari. Suma foarte generoasă venea însă cu un avertisment important pentru gigantul din Mountain View. În Europa, americanii au fost nevoiți să schimbe modul în care te forțau să folosești Google ca motor de căutare implicit și Google Chrome ca browser.

Într-o postare pe blogul oficial al companiei, directorul responsabil de managerul produselor a detaliat schimbarea care va fi introdusă pentru utilizatorii de Android din Europa. Aceasta va fi evidentă în momentul în care intri pentru prima oară în Google Play după o iminentă actualizare.

Este important de reținut că schimbarea va ajunge la utilizatorii tuturor telefoanelor cu Android din UE, printr-o actualizare la magazinul virtual Google Play Store. După update-ul cu pricina, te vei confrunta cu ferestrele de mai jos. Acestea includ alternative pentru Google, ca motor de căutare și Chrome, ca brower de internet mobil.

Doar dacă locuiești în Europa, în loc de Google vei avea posibilitatea să folosești Qwant, DuckDuck Go, Ecosia sau Seznam.cz. În locul Google Chrome, alternativele sunt Firefox, Microsoft Edge, Opera și Puffin Web Browser. Oficialii Google au insistat pe faptul că alternativele de mai sus sunt stabilite în funcție de popularitatea lor în zona în care sunt recomandate, deși ordinea în care sunt afișate e aleatorie. Modificarea detaliată mai sus ar trebui să devină evidentă în următoarele săptămâni.

Procesul care a dus la amendarea Google cu 4,3 miliarde de dolari și introducerea unor schimbări importante pe Android a fost unul foarte lung și complex. Oficialii Comisiei Europene au fost de părere că este ilegală practica Google de a forța producătorii de mobile să preinstaleze pe aparate motorul de căutare Google și browserul Chrome.

Google Android Chrome alternative

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele