19 ian. 2019 | 08:08

Reguli noi la examenul auto: ce trebuie să știi despre proba traseului dacă dai de carnet

ACTUALITATE
Reguli noi la examenul auto: ce trebuie să știi despre proba traseului dacă dai de carnet

Dacă vrei să dai examenul auto, trebuie să fii la curent cu cea mai nouă propunere a șefilor Poliției, care schimbă puțin modalitatea de examinare la proba traseului.

Dacă ți se pare că examenul auto este prea ușor, stai liniștit, s-ar putea să devină mai dificil. Dacă deja ești șofer, nu te mai interesează noile schimbări privind examenul auto, dar dacă plănuiești să dai de carnet anul acesta, e bine să înveți să conduci și prin locuri aglomerate.

Tocmai traficul infernal din București i-a determinat pe șefii Poliției să facă proba traseului ceva mai “interesantă”, dar o să fie în beneficiul tău, ca viitor șofer.

Se ia în calcul ca examinarea să se desfășoare atât pe străzile din Capitală, dar și pe Centură. Motivul? Pentru că, de regulă, viteza de deplasare pe principalele artere nu depășește 15 km/h, iar polițistul vrea să-ți testeze și răbdarea în traficul aglomerat.

Dar, s-ar putea să existe o mică problemă: proba traseului ar putea dura mai mult decât ar fi cazul dacă te pune să mergi pe Centură. Este exact ceea ce nu vrea niciun elev la școala de șoferi.

Dacă ți se pare că va fi un fleac, nu te grăbi să te bucuri, pentru că e mai dificil decât pare. Nu doar că trebuie să suporți presiunea examinatorului din dreapta ta, dar trebuie să mai rămâi și calm și să reziști tentației de a intra în depășire.

De asemenea, va crește și numărul locurilor unde se desfășoară examinarea auto, de la două, câte sunt în prezent, la șase.

Între timp, au fost introduse câteva modificări și în privința reînnoirii permisului auto, în cazul în care cel vechi urmează să-ți expire ori dacă ți-a fost furat sau l-ai pierdut.

Prin urmare, potrivit noilor modificări legislative, dacă urmează să-ți expire permisul, trebuie să prezinți Poliției atât cererea specifică și a copiilor după documentele necesare, dar și o fișă medicală.

Dacă, în schimb, ai pierdut permisul sau ți-a fost furat ori cel vechi este deteriorat, nu mai este nevoie să prezinți și o fișă medicală.