Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei pe care le vinde Digi, după ce au fost blocate de SUA

Ce se întâmplă cu telefoanele Huawei pe care le vinde Digi, după ce au fost blocate de SUA

Telefoanele de la Huawei sunt în continuare puse la vânzare în magazinul online Digi România, după ce au fost blocate în Statele Unite ale Americii. Acestea au prețuri care pornesc de la 999 de lei și ajung până la 3.999 de lei.

Google a restricţionat accesul dispozitivelor Huawei la unele actualizări ale sistemului de operare Android, după ce Administraţia de la Washington a adăugat Huawei pe lista firmelor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licenţă.

În aceste condiții, Huawei nu va mai putea accesa aplicaţii şi servicii precum Gmail, iar telefoanele produse ce această companie nu vor mai beneficia de actualizările de securitate ale Google şi de suport tehnic. Decizia poate duce la dispariția telefoanelor Huawei de pe piață.

Digi vinde în continuare telefoane Huawei

În România, telefoanele Huawei sunt încă la vânzare în magazine. Pe pagina de internet www.digiromania.ro, sunt la ofertă mai multe tipuri de smartphone, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele: între 999 și 3.999 de lei.

Pentru cei care nu au un buget foarte mare, există posibilitatea achiziționării unui model Huawei Smart 2019 (Saphir Blue, albastru sau negru), pentru care vor trebui să scoată din buzunar 999 de lei. Modelul Huawei P20 (Lite roz și Lite albastru) costă 1.199 de lei, în timp ce Huawei Mate 20 (Lite negru) costă 1.499 de lei.

Huawei P30 (Aurora Blue și negru) costă 3.299 de lei, iar pentru modelul Huawei Mate 20 Pro (negru și twilight) va trebui să plătiți 3.999 de lei. Tot 3.999 de lei costă și Huawei P30 Pro (negru și Aurora).

Huawei este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză. Compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari în anul 2018. În Europa, compania a avut vânzări de 1,3 miliarde de euro în 2007 și 516 milioane de euro în 2006. Compania este prezentă și în România din anul 2003. În anul 2012, Huawei era al treilea furnizor de echipamente de telecom după Ericsson și Alcatel-Lucent.

Citește și: