22 mai 2019 | 18:08

Cum arată și când se lansează noul model Dacia Sandero

ACTUALITATE
Cum arată și când se lansează noul model Dacia Sandero

Dacia Sandero va fi modelată de francezi după Renault Clio. Odată cu noua ediție, calitatea va fi mai bună și prețul mai mare.

Cum va arăta a treia generație a uneia dintre cele mai îndrăgite mașini românești și când se va lansa. Nu știm foarte multe despre noul model de Sandero, dar au început deja să apară informații despre viitoare mașină Sandero.

Totuși, avem câteva idei despre cum ar putea arăta viitorul model al Sandero. Dacia Sandero va trece la platforma Clio 5. Asta înseamnă că Sandero III va fi similar cu Clio 5. Noua Dacia Sandero, din generația a treia, va fi tot un hatchback în cinci uși, dar va crește în dimensiuni.

Mașină românească va împrumuta mult de la Clio 5, cum ar fi echipamentele de siguranță, o mai bună izolație fonică, noi armături și, nu în ultimul rând, noile tehnologii de bord (frâna automată în caz de urgență, senzori de detectare a pietonilor și sistemul MediaNav Evo 2.0, compatibil cu Android Auto și Apple Car.

Care vor fi noutățile aduse de noua Dacia Sandero

Și la interior se fac schimbări semnificative. Actualul Sandero a îmbătrânit și este timpul pentru Dacia să uite de trecut și să treacă la un nou design la interior. Și aici, modelul Sandero din 2020 ar trebui să semene cu modelul Clio 5, ceea ce nu este un lucru rău deoarece Renault Clio 5 arată bine la interior.

Citește și: Noua Dacia Sandero: preț, disponibilitate și poze noi cu acest model Dacia

Motorizarea va fi diversificată: va exista o Dacia Sandero standard, cu motor de 1.0 litri, cu trei cilindri și 75 de cai-putere. Ar trebui să vedem și versiuni cu motoare de 1.3 litri, cu patru cilindri și 90 de cai-putere, apoi cu 115 și chiar 130 de cai-putere, dar costurile vor fi pe măsură.

Noul Dacia Sandero ar trebui să aibă un preț de pornire de 11.000 de euro și să ajungă până la 20.000 de euro, în funcție de motorizare și opțiuni.