18 iun. 2019 | 13:52

Dacia electrică ar putea fi construită pe acest model Renault proaspăt anunțat

ACTUALITATE
Dacia electrică ar putea fi construită pe acest model Renault proaspăt anunțat

Renault a anunțat recent un model nou de mașină electrică, iar acesta ar putea fi exact baza noii mașini electrice pe care Dacia o pregătește.

Renaul Zoe este cea mai bine vândută mașină 100% electrică a companiei. Acum, aceasta se află la a doua generație și vine cu o serie de îmbunătățiri față de modelul precedent. În primul rân, noua Zoe vine cu o baterie mai mare decât avea în prima generație. De la cei 41 kWh, a doua generație a Renault Zoe va ajunge la o baterie de 52 kWh. Astfel, autonomia modelului va crește cu 20% și va ajunge la 390 de kilometri.

Dacia ar putea introduce o mașină electrică construită exact pe baza acestui model de Renault. Nu e nicio surpriză că Dacia lucrează la acest lucru, însă nu există detalii exacte în această privință. Totuși, printre modelele preconizate că ar putea sta la baza noii mașini electrice Dacia se numără și Renault Zoe.

Această mașină stă foarte bine la capitolul vânzări și în comparație cu restul competiției. Pe primul trimestru al anului 2019, Renault Zoe a fost pe locul doi în topul celor mai bine vândute mașini din Europa. A urmat imediat după celebra Tesla Model 3.

Dacia lucrează la o mașină electrică

Oficialii Dacia au anunțat deja că mașina electrică va deveni realitate cu ajutorul tehnologiiilor membrilor alianței Renault-Nissan.

Una dintre opțiuni ar fi și modelul Renault K-ZE. Acesta a fost dezvoltat de divizia Global Acces, responsabilă pentru mașinile ieftine ale grupului, printre care și Dacia. Modelul K-ZE ar putea deveni, în 2020, o Dacia electrică. Aceasta are o viteză maximă de 105 km/h și o autonomie de până la 270 de kilometri.

Jean Christophe Kugler, executiv Renault, a anunțat că noua Dacia electrică va rămâne „șocant de ieftină”, deci nu ar trebui să-ți faci prea mari griji în ceea ce privește prețul. Rămâne de văzut ce model va sta la baza acesteia.