11 sept. 2019 | 11:03

Dacia Duster, mai cool ca niciodată: modelul pe care n-ai cum să nu-l dorești

AUTO
Dacia Duster, mai cool ca niciodată: modelul pe care n-ai cum să nu-l dorești

Noul Duster e o mașină destul de nouă. Nu sunt mari așteptări că Renault va reinventa mașina Dacia prea curând. Totuși, există speranță fie pentru un model hibrid, eventual mai mic, fie pentru câteva unitați în ediție limitată. Și cea mai interesantă ediție de colecție ar fi inspirată de la Jeep.

În primăvară, s-a vehiculat că Renault ar fuziona cu Fiat. Acea veste nu s-a materializat încă. Dar Dacia ar fi una dintre mărcile care ar beneficia de pe urma unei astfel de colaborări. Și asta chiar pe Dacia Duster.

Cum ar fi o Dacia Duster Trailhawk

Dacia Duster Trailhawk

Inspirația conceptului pe care îl vezi mai sus vine de la Jeep Trailhawk. În prezent, Fiat Chrysler Automobiles controlează marca Jeep și ar fi o combinație excelentă între elementele de design spectaculoase ale Jeep și o mașină Dacia. Astfel s-a născut ideea de-a avea o Dacia Duster Trailhawk.

Chiar dacă în prezent Duster e o mașină care se descurcă rezonabil pe off road, ar putea fi și mai bună. Ar putea fi, totodată, un model mai scump care livrează mai mult. Asta în timp ce Renault încă experimentează cu modele de colecție pentru Duster.

În altă ordine de idei, Renault poate că ia în calcul lansarea altui model interesant. E vorba de un Pick-Up construit pe ceea ce e Duster în prezent.

În prezent, există Renault Duster Oroch. Aceasta a fost prima camionetă cu patru uşi din istoria mărcii auto franceze. Acel model a devenit mai popular la început de 2018. Un an mai târziu, a venit și anunțul oficial. Așa cum presa auto din Franța a speculat, era posibil ca Dacia să aducă Duster Oroch şi pe piaţa europeană.

O camionetă 4×4 ar fi binevenită mai ales pentru cei care au nevoie să care mult, dar și să nu țină cont de cât de prost e drumul pe care merg. Și la cum sunt satele din România, sigur și-ar găsi un public.