Cum să-ți dai internet în toată casa fără să cheltui o avere pe routere

Cum să-ți dai internet în toată casa fără să cheltui o avere pe routere

Pe cât de bun e internetul pe atât de problematic e, uneori, să-l ai în toată casa. În astfel de cazuri, din fericire, există gadgeturi care te ajută să-l duci peste tot pe unde ai nevoie.

Sunt câteva scenarii în care, probabil, internetul tău nu ajunge peste tot pe unde ai dori. Fie routerul pe care îl ai acasă nu-ți oferă semnal puternic în toate colțurile locuinței, fie ai casa prea mare și puterea lui este limitată. Ca să rezolvi asta cu cabluri trase prin casă e un efort și un disconfort prea mari. Mai ales că în prezent poți rezolva problema mult mai ușor.

Cum extinzi conexiunea la internet cu prize făcute special pentru așa ceva

Tenda AV1000 PH5 range extender

Poți să-ți extinzi simplu rețeaua la internet cu ajutorul unor adaptoare pentru rețeaua electrică, precum Tenda PH5 AV1000. În cutie găsești două adaptoare pe care să le folosești pentru extinde rețeaua. Partea și mai bună, spre deosebire de alt model pe care l-am folosit în trecut, e că acest PH5 vine și cu un extender pentru Wi-Fi.

Astfel, cu un așa gadget reușești să elimini și acele zone în care semnalul wireless nu ajunge. Promisiunea producătorului este că atingi viteze gigabit, de până la 1.000 Mbps, dar asta în teste oficiale, în condiții controlate. În realitate, viteza va fi ceva mai mică și va fi dependentă destul de mult de furnizorul tău de internet. Oricum, viteza este mare pentru aproape toate necesitățile tale.

Tenda AV1000 PH5 range extender

Partea și mai bună e că PH5 dispune de o tehnologie de clonare a rețelei Wi-Fi prin intermediul căreia duplicarea se face cu o apăsare a butonului „WP5” de la router și a celui „Wi-Fi” de la modulul PA6 (cel cu antene).

Mai mult, acest dispozitiv mai dispune de două porturi RJ-45 (Ethernet, pentru cablu) și funcționează la frecvența de 2,4 GHz. Ca puncte pozitive: preț, ușor de instalat și porturile LAN. De cealaltă parte, nu te aștepta la cel mai finuț adaptor. În funcție de priza în care îl instalezi, ți-ar putea bloca cealaltă intrare. Sigur, aici depinde de la caz la caz. Altfel, pentru acest preț, e cumva cea mai eficientă metodă de a te bucura de internet în toată casa.

Citește și: