Cel mai ieftin telefon cu cea mai bună cameră e în România. Cât costă Google Pixel 3a

Cel mai ieftin telefon cu cea mai bună cameră e în România. Cât costă Google Pixel 3a
Sursa foto: Android Authority

Dacă poți spune ceva bun despre telefoanele Google e că scot poze bune. Mai ales noaptea. Așa e cazul și cu Google Pixel 3a, telefon lansat în vara asta, mai ieftin decât Pixel 3 și pe care îl cumperi doar pentru cameră. Iar de acum e în România.

Pixel 3a a fost lansat de Google cu un preț de 400 de dolari și 480 de dolari pentru versiunea XL. În România n-a ajuns chiar atât de ieftin, și n-a ajuns oficial, dar e la un preț rezonabil pentru ce oferă. Și sunt trei motive importante pentru care l-ai vrea: camera foto, actualizări de Android direct de la Google și preț.

Cât costă Google Pixel 3a în România

Până să vedem ce oferă Pixel 4, lansat cândva în octombrie, cu seria aceasta Google a reușit un singur lucru: să te facă să-ți pese de telefoanele sale datorită camerei foto. Odată cu Pixel 3 și modul Night Sight, Google i-a făcut pe alții să vadă în această companie a internetului un rival. Până și Apple a trecut la fotografie computațională și pregătește pentru iPhone 11 Pro funcționalitatea deep fusion.

În cazul Google, compania a folosit ce știe mai bine: dezvoltarea software. Așa am ajuns la Pixel 3a care, cu o singură cameră, se descurcă admirabil. În rest, e un telefon mediocru pe care l-ai mai putea aprecia doar datorită sistemului de operare: cel mai nou Android, de fiecare dată.

După cum ai văzut mai sus, Pixel 3a e disponibil în două versiuni: una clasică, una mare. Au în comun: Android 10 (deja), 4GB de memorie RAM, culorile, portul USB-C, procesorul Qualcomm Snapdragon 670 și aspectul. Le diferențiază: ecranul de 5,6 inci (Full HD+), respectiv 6 inci (Full HD+), ambele OLED cu raport de aspect diferit, și bateriile de 3.000 mAh, respectiv 3.700 mAh.

Ce încearcă Google să facă acum cu Pixel 3a e să intre fix sub Samsung Galaxy S10e și iPhone Xr (chiar iPhone 11) mai ales pe piața nord-americană și să aibă succes. Și telefonul nu-i deloc rău, dacă îi înțelegi limitările. Și e mai ieftin decât ce propune concurența, iar majoritatea utilizatorilor nu țin la alte detalii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: