Băiatul care vede pe întuneric: cât de ciudat este fenomenul și care e explicația

Băiatul care vede pe întuneric: cât de ciudat este fenomenul și care e explicația

Un băiat suferă de o afecțiune foarte ciudată care îi permite să vadă pe întuneric. Deși suferit ai fi tentat să crezi că nu e cel mai potrivit cuvânt, abilitatea sa vine însoțită de o aură luminoasă în jurul ochilor.

Poate pare SF la prima vedere, dar cazul tânărului Nong Yousui a fost foarte bine documentat în ultimii ani, iar explicațiile nu sunt foarte multe. Yousui locuiește în localitatea Dahua, din China, iar ochii său au o reflexie verde neon în momentul în care încerci să orientezi o sursă de lumină către ei.

Cazul tânărului a început să facă înconjurul lumii din momentul în care tatăl copilului l-a dus la spital pentru o investigație legată de faptul că ochii săi albaștrii străluceau într-un mod ciudat. ”Mi-au spus că va trece odată cu vârsta, ochii lui vor înceta să strălucească și vor deveni negri, la fel ca în cazul celor mai mulți chinezi, dar nu s-a întâmplat niciodată.”, a explicat tatăl copilului.

Deși nu întâmpină niciun fel de probleme în a se juca cu prietenii în lumină naturală, îl dor foarte tare ochii pe Nong când soare strălucește foarte puternic. Pe de altă parte, poate vedea perfect pe întuneric și o serie de teste i-au confirmat abilitatea.

În prima fază, pentru a-i testa văzul, un jurnalist chinez a realizat o serie de chestionare pe care a reușit să le completeze într-o încăpere în care perfect beznă. Testele au arătat că Nong poate să scrie și să citească perfect, fără niciun fel de lumină și poate să vadă pe întuneric la fel de bine precum oamenii obișnuiți văd în timpul zilei.

Deși este greu de clasificat această abilitate și nu există o explicație științifică, World Record Academy i-a înmânat un record lui Nong cu titlul de primul om care poate vedea în intuneric. Ca și referință, ochii lui Nang funcționează într-o manieră similară cu cei ai unei pisici siameze. Din același motiv, ochii săi albaștri au o reflexie verde neon când sunt luminați cu o lanternă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI