26 aug. 2019 | 07:48

A început ridicarea mașinilor în București: cât te costă și de ce trebuie să te ferești

ACTUALITATE
A început ridicarea mașinilor în București: cât te costă și de ce trebuie să te ferești

Începând de astăzi, 26 august 2019, Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor într-o varietate de circumstanțe. Ca să eviți un scenariu costisitor, trebuie să ai în vedere câteva detalii.

Capitala României nu stă foarte bine cu parcările, niciodată nu a stat. În același timp, numărul autoturismelor a explodat în ultimul deceniu. Profitând de situație, Primăria București a inițiat o rundă de ridicare a mașinilor care se va reflecta într-o sumă semnificativă la bugetul instituției.

Începând de luni, 26 august, se vor ridica non-stop mașini de pe străzile Bucureștiului. În prima fază, conform declarațiilor PMB, vor fi ridicate doar mașinile care blochează instituții, căi de acces sau traficul STB. Aparent, cei care ridică autoturismele ”nu se vor transforma în hingheri”. Chiar și așa, prețul pentru a-ți recupera mașina va fi de 500 lei, o sumă deloc mică, mai ales dacă te confrunți cu achitarea ei de mai multe ori pe lună.

Din perspectiva primăriei însă, suma respectivă este defalcată pe etape, ridicarea efectivă și transportul, detaliilor de mai jos. Tariful de ridicare este:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.

– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de transport este:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

La aceste valori se adaugă o taxă de depozitare de 150 lei pe zi. Astfel, pentru un autoturism Dacia Logan care a fost ridicat, transportat și depozitat o zi, ajungi să plătești 500 lei pentru a ți-l recupera.

„Subliniem faptul că acest proiect vine în sprijinul fluidizarii traficului în Capitală şi vizează strict acele vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulanţe sau maşini de pompieri, precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare. Procesul de ridicare a maşinilor va fi unul continuu, 24/24 ore”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de Primăria Capitalei.
Lista străzilor unde vor ridica mașini ,  AICI
Dacă vrei să-ți recuperezi mașina, este important să știi de unde. Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră. Pentru a afla unde îți este mașina ta particulară, trebuie să suni la unul dintre numerele de telefon: 021/9544 – Brigada de Poliţie Rutieră sau 021/9752 – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele