Probleme la Quickmobile: ce companie a trecut direct la faliment

Probleme la Quickmobile: ce companie a trecut direct la faliment
Sursa foto: Quickmobile/Facebook
14:42 10.09.2018

Compania de distribuție a celor de la Quickmobile intră direct în faliment. Cererea a fost deja aprobată de tribunal.

În grupul Quickmobile, compania Electro Distribution se ocupa de distribuție. Septembrie n-a venit însă cu vești bune pentru aceasta. Cererea pentru faliment, trecând peste insolvență, a fost admisă pe 5 septembrie.

Compania Electro Distribution are sediul în Baia mare, de unde își derulează operațiunile și Quickmobile. În 2017, a avut afaceri de 160,4 milioane de lei. Totuși, a ajuns pe pierdere cu -810.779 de lei. Din 2009, Electro Distribution a avut constant profit, cu un vârf de cinci milioane de lei.

Grupul Quickmobile a fost pornit în 2014 de către soții Angela și Tudor Țiboc.

În cazul aceste firme de distribuție, nu doar rezultatele financiare au ajuns pe roșu. Situația nu a fost prea bună nici pentru angajați. Numărul acestora a scăzut de la 120 în 2016 la 77 în 2017. Datoriile companiei, în schimb, au crescut de la 24,9 milioane de lei la 34,4 milioane de lei.

„Tribunalul Maramureş admite cererea formulată de debitoarea SC ELECTRO DISTRIBUTION SRL şi, în consecinţă: în baza art. 71 raportat la art. 67 al. 1 lit. g şi art. 38 lit. e din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii simplificate şi intrarea în faliment a debitoarei SC Electro Distribution SRL”, se arată pe site-ul just.ro.

Compania din grupul Quickmobile a cerut insolvența recent. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Maramureș în data de 5 septembrie.

Electro Distribution a fost înlocuită de către Euro Retailer Tech ca distribuitor pentru Quickmobile. Din păcate pentru această nouă firmă, deținută integral de Angela Țiboc, aceasta a fost scoasă din platforma Marketplace a eMAG. Astfel, nu poate onora comenzi către clienții acestui site.

Din 2016, Angela Ţiboc a deținut 95% din acţiunile Electro Distribution. Soțul i-a transferat acesteia un pachet de 45% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului, citate de ZF.  Electro Distribution era în topul celor mai mari 10 jucători de pe piaţa locală de distribuţie IT&C. În clasament domină Network One Distribution, firmă deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu (director executiv eMAG) şi de subsidiara grupului leton Elko.

Sursa: ZF
loading...