Probleme la Quickmobile: ce companie a trecut direct la faliment

Probleme la Quickmobile: ce companie a trecut direct la faliment
Sursa foto: Quickmobile/Facebook

Compania de distribuție a celor de la Quickmobile intră direct în faliment. Cererea a fost deja aprobată de tribunal.

În grupul Quickmobile, compania Electro Distribution se ocupa de distribuție. Septembrie n-a venit însă cu vești bune pentru aceasta. Cererea pentru faliment, trecând peste insolvență, a fost admisă pe 5 septembrie.

Compania Electro Distribution are sediul în Baia Mare, de unde își derulează operațiunile și Quickmobile. În 2017, a avut afaceri de 160,4 milioane de lei. Totuși, a ajuns pe pierdere cu -810.779 de lei. Din 2009, Electro Distribution a avut constant profit, cu un vârf de cinci milioane de lei.

Grupul Quickmobile – retail și distribuție – a fost pornit în 2004 de către soții Angela și Tudor Țiboc.

În cazul aceste firme de distribuție, nu doar rezultatele financiare au ajuns pe roșu. Situația nu a fost prea bună nici pentru angajați. Numărul acestora a scăzut de la 120 în 2016 la 77 în 2017. Datoriile companiei, în schimb, au crescut de la 24,9 milioane de lei la 34,4 milioane de lei.

„Tribunalul Maramureş admite cererea formulată de debitoarea SC ELECTRO DISTRIBUTION SRL şi, în consecinţă: în baza art. 71 raportat la art. 67 al. 1 lit. g şi art. 38 lit. e din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii simplificate şi intrarea în faliment a debitoarei SC Electro Distribution SRL”, se arată pe site-ul just.ro.

Compania din grupul Quickmobile a cerut insolvența recent. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Maramureș în data de 5 septembrie.

Electro Distribution a fost înlocuită de către Euro Retail Tech ca distribuitor pentru Quickmobile. Din păcate pentru această nouă firmă, a fost scoasă din platforma Marketplace a eMAG.

ACTUALIZARE 11 februarie 2019 – Versiunea inițială a acestui articol conținea informația conform căreia Euro Retail Tech e deținută integral de Angela Țiboc. Aceasta e o eroare. Informația corectă e următoarea: în iulie 2018, Angela Țiboc a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la firma Euro Retail Tech. „Hotărârea nr. 4 din 23 iulie 2018 a acţionarilor companiei Euro Retail Tech: transmiterea prin cesiune, la valoarea nominală, a tuturor părţilor sociale deţinute de asociatul Ţiboc Angela asociatului Silaghi Adrian-Ioan, care va deţine în urma acestei operaţiuni 100% din capitalul social”, conform ZF.

Din 2016, Angela Ţiboc a deținut 95% din acţiunile Electro Distribution. Soțul i-a transferat acesteia un pachet de 45% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului, citate de ZF. Electro Distribution era în topul celor mai mari 10 jucători de pe piaţa locală de distribuţie IT&C. În clasament domină Network One Distribution, firmă deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu (director executiv eMAG) şi de subsidiara grupului leton Elko.

Citește și:
Sursa: ZF
Etichete: