LG G7 ThinQ are o cameră atât de proastă, încât și iPhone 7 e mai bun

de: Răzvan Băltărețu
19 10. 2018

LG G7 ThinQ a fost lansat în mai, dar până acum n-a fost testat pe camera foto de către cei de la DxOMark. Problema s-a rezolvat, a fost testat, iar performanța este dezastruoasă.

LG e o prezență din ce în ce mai tăcută pe piața telefoanelor. LG G7 ThinQ era așteptat cu un oarecare interes, în special pentru camera foto, după ce modelul LG V30 nu s-a descurcat deloc rău. Sigur, a venit și cu promisiunea inteligenței artificiale. Când e pus la test, nu e însă nimic lăudabil.

LG G7 ThinQ are două camere foto. Una de 16 megapixeli f/1.6 wide (30 mm) și una de 16 megapixeli f/1.9 ultrawide (16 mm). E un ansamblu pe care LG l-a mai folosit pe alte telefoane, dar niciodată cu un rezultat remarcabil.

Conform testului celor de la DxOMark, telefonul a înregistrat 83 de puncte – „ceea ce îl aduce aproape de modele premium mai vechi, cum ar fi iPhone 7 (are scor mai mic decât modelul Apple – n.r.) sau Sony Xperia XZ Premium, decât să fie aproape de modelele actuale high-end”.

Pe foto, LG G7 ThinQ a înregistrat un scor de 84 de puncte. A eșuat la zoom și defocalizarea fundalului și s-a descurcat rezonabil la expunere și reproducerea culorilor. Pe video, scorul este de 79 de puncte. Autofocalizarea are cel mai mic scor, la fel și reproducerea texturilor.

Ce au observat cei de la DxOMark e că telefonul nu se descurcă prea bine cu focalizarea automată chiar și în condiții bune de lumină. Nici latitudinea de expunere (dynamic range) nu-i prea bună, iar artefactele sunt vizibile atât în poze, cât și în video.

LG G7 ThinQ mizează cu inteligența artificială pe recunoașterea scenelor, dar nu-i nimic remarcabil dincolo de acest detaliu. Defocalizarea fundalului, pe care alte telefoane îl fac cu o a doua cameră, e dezastruoasă.

Unde se descurcă ceva mai bine LG G7 ThinQ e la balansul de alb și la culori. Dar, la fel cum ziceam la început, doar dacă îl compari cu telefoane mai vechi. Dacă îl vrei chiar și așa, e disponibil în România la un preț de 2.500 de lei (cu reducere).