Cum să-ți faci un PC de tip desktop fără să-ți golești contul

Cum să-ți faci un PC de tip desktop fără să-ți golești contul

Calculatorul tău poate că nu mai e la fel de capabil pentru toate jocurile. Dar sa zicem că nici n-ai buget nelimitat. Ei bine, am pregătit o recomandare pentru tine.

Atunci când vrei să investești într-un nou calculator trebuie să decizi, în primul rând, dacă vrei un desktop sau un laptop. Fiecare avantajele și dezavantajele sale, dar dacă te-ai hotărât că ai nevoie de un calculator pentru acasă sau pentru birou și nu ai nevoie de mobilitate atunci un destkop este varianta corectă.

Mai departe, poți merge în două direcții.

Poți opta să-ți construiești tu propriul PC pe bucăți sau poți achiziționa un desktop deja asamblat. Dacă nu ești foarte priceput, eu îți recomand să mergi pe un sistem conceput de specialiști. Apoi trebuie să stabilești un buget și ce ai vrea să faci cu acel desktop.

De ce un desktop va avea mereu o frumusețe a lui

Sistemul de buget pe care ți-l prezint este construit în jurul unui procesor AMD și este o soluție pentru cei care caută un calculator pe care să facă sarcinile obișnuite precum editare de texte, navigare pe internet, dar poți să editezi și fotografii sau clipuri video (într-un mod mai limitat) sau să mai joci ceva din când în când.

Așadar, sistemul este compus dintr-o placă de bază MSI A320M Pro-VH Plus pe care este aplicat un procesor AMD Athlon 200GE care vine cu o placă video integrată Radeon Vega 3. Sistemul este susținut și de 8 GB memorie RAM DDR4 de la Kingston HyperX cu o frecvență de 2,4 GHz.

Procesorul Athlon 3,2 GHz are două nuclee și patru fire de procesare și este îndeajuns de performant pentru majoritatea sarcinilor obișnuite. Nevoia de spațiu de stocare este îndeplinită de un HDD de 2 TB.

Totul este aranjat frumos într-o cutie Thermaltake neagră cu un design minimalist. La îndemână are trei porturi USB (unul USB 3.0) și o mufă de căști, exact lângă butonul de pornire. De asemenea, pe partea dreaptă a carcasei avem un panou transparent care-ți permite să vezi în interior.

După cum am zis, sistemul nu este impresionant, dar este îndeajuns de bun pentru mai tot ceea ce ai nevoie în sarcinile zilei și, la final, poți juca și un Dota 2, League of Legends, Dead Cells și alte jocuri care nu au nevoie de resurse grafice impresionante.

Frumusețea unui astfel de sistem este în potențialul acestuia. Poți să îi adaugi o placă video dedicată. Poți să cumperi mai târziu o placă GeForce GTX 1070 sau una GTX 1060 și începi să fii mai serios cu gamingul și cu editarea video.

Pentru un plus de performanță poți să schimbi procesorul Athlon pentru un Ryzen 3 sau AMD Ryzen 5, fără să schimbi placa de bază, deoarece au același socket AM4. Mai apoi, poți să schimbi cele două plăcuțe de memorie de 4 GB fiecare cu două de 8 GB (sau și mai mult pentru că placa de bază suportă până la 32 GB RAM) și sistemul tău poate duce cu succes cele mai noi jocuri într-o rezoluție full HD.

Per total, acest sistem este unul de buget gândit pentru utilizarea la birou și pentru casual gaming. Totuși, spre deosebire de un laptop, un desktop poate fi îmbunătățit mai ușor și dintr-un David poate să devină cu Goliat, dacă baza este bună.

Citește și: