Gadgeturi de spionat pe care poți să le cumperi la liber în România

de: George Stanciu
04 02. 2018

Dacă te-ai uitat la filme cu James Bond și ai vrea să faci și tu pe spionul, eMAG are câteva produse care te pot ajuta.

eMAG vinde o mulțime de chestii interesante, între care și dispozitive de spionaj pe care le poți folosi în diverse scopuri. Noi o să presupunem că vrei doar să te joci de-a spionul și o să-ți facem câteva recomandări de asemenea gadgeturi.

Ideea de spionaj a pornit odată cu Carmen Dan, pe când avea în Guvernul Tudose funcția de ministru al Afacerilor Interne. A spus atunci că a găsit în priză un microfon. SRI a spus că era unul ieftin, din piața liberă. Așa că am căutat în piața asta liberă cum poți spiona. Și am găsit o mulțime de lucruri.

Ochelarii de vedere spion par să fie o simplă pereche de ochelari, însă aceștia ascund, firește, o cameră video. Dacă vezi pe cineva purtând o astfel de pereche de ochelari, nu te va pune prea mult pe gânduri. Camera video e ascunsă într-un orificiu de pe ramă, de lângă lentila din stânga. Orificiile sunt simetrice pe cele două laterale, așa că mai nimic nu trădează existența camerei. Poți folosi un card microSD pentru stocare și poți filma la rezoluție HD, timp de 1-2 ore, până rămâi fără baterie. Poți găsi ochelarii spion AICI.

La capitolul dispozitive de spionaj te poți baza și pe un stick USB, asta dacă ai nevoie de a obține doar o înregistrare audio. Hawkel VR-08 e un stick USB funcțional, iar capacitatea sa e de 4 GB. Nu mai ai nevoie de un card microSD de data asta, deoarece stick-ul își folosește propriul spațiu de stocare pentru a păstra înregistrările audio. Are o autonomie de 15 ore, iar raza de acțiune e de 8 metri. Stick-ul USB poate fi găsit AICI.

Dispozitive de spionat clasice: pix cu cameră foto-video

Pixul e unul dintre clasicele dispozitive de spionaj, așa cum ai văzut deja într-o mulțime de filme. Ai parte de o cameră foto-video în cadrul acestui pix, cu ajutorul căreia poți filma până la două ore. Calitatea video e destul de bună, deoarece filmează la rezoluție 1.280 x 960 de pixeli. Rezoluția pozelor e de 1.280 x 1.024 pixeli, suficientă pentru ce ai nevoie. Mai multe detalii despre pixul cu cameră foto-video poți găsi AICI.

Și un ceas poate fi un dispozitiv de spionaj, iar modelul de față reușește să integreze o mulțime de funcții. Firește, ai parte de un ceas funcțional, dar totodată poți să-l folosești și pentru a înregistra audio și video. Ceasul e capabil să facă și fotografii, iar rezoluția clipurilor video este Full HD. În plus, ceasul este rezistent la apă, dar pentru asta trebuie să înlocuiești capacul cu orificiu pentru microfon cu cel fără orificiu. Capacitatea de stocare a dispozitivului e de 8 GB, iar conectarea la PC se face prin cablu USB. Poate cea mai importantă funcție e cea de filmare pe timp de noapte. Mai multe detalii despre ceas poți găsi AICI.

[readmore]

Nasturele e un alt dispozitiv de spionaj pe care l-ai mai văzut în filme și care nu e departe de realitate. Device-ul în cauză reușește să filmeze la rezoluția de 640 x 480 de pixeli și oferă un unghi de vizualizare de 58 de grade. Memoria internă e de 4 GB, iar autonomia ”nasturelui” e de aproximativ două ore de înregistrare continuă. E mai mare decât te-ai aștepta, dar dacă vrei să faci pe James Bond, vei găsi un mod în care să-l porți. Poți găsi toate detaliile despre nasturele spion AICI.

La finalul recomandărilor îți oferim și un dispozitiv pe care îl poți considera defensiv. E vorba despre un detector profesional de camere și microfoane ascunse. Dacă ai impresia că altcineva vrea să se joace de-a spionul cu tine, poți să afli destul de repede dacă respectivul are microfoane sau camere video pornite în preajma ta. Detectorul reușește să descopere dispozitive aflate chiar și la 15 metri distanță. Dintr-un motiv sau altul, are și un ceas integrat în design. Mai multe informații despre detector poți găsi la eMAG, AICI.