Facebook a cenzurat cel mai important act din istoria Americii
Facebook are algoritmi care să prevină apariția limbajului instigator la ură pe platformă, doar că aceștia par să nu funcționeze foarte bine de fiecare dată.
Un mic ziar local din Texas a vrut să omagieze sărbătoarea de 4 iulie cu o lecție de istorie pe Facebook. Pagina ziarului a vrut să posteze câteva pasaje din Declarația de Independență a Statelor Unite, doar că algoritmul împotriva discursului instigator la ură de pe Facebook s-a pus de-a curmezișul.
Liberty Founder Vindicator a publicat mai multe pasaje din documentul din 1776 pe pagina de Facebook. postările au fost făcute de-a lungul săptămânii dinaintea sărbătorii de 4 iulie și până la un punct, n-a existat nicio problemă. Un segment din partea a 10-a a Declarației, pe care publicația l-a programat pentru postare, nu a mai fost publicat. Editorul Casey Stinnett, care lucrează la Vindicator, spune că pagina de Facebook a primit un mesaj prin intermediul căruia erau anunțați că postarea încalcă regulile cu privire la discursul instigator la ură.
Facebook nu a oferit și un motiv clar pentru care postarea a fost suspendată, însă Stinnett crede că pasajul în care apărea textul ”Indian savages” sau ”sălbaticii indieni” a fost cel care a dus la blocarea postării.
Compania a răspuns acuzațiilor și recunoaște că a făcut o greșeală când a șters postarea. Rețeaua socială spune că procesează milioane de rapoarte săptămânal și că, uneori, apar și scăpări. Stinnett a declarat și că cei de la Facebook și-au cerut scuze personal, printr-un email, față de situația creată.
Facebook are în prezent aproximativ 15.000 de moderatori care se ocupă de conținutul care ar putea încălca regulile site-ului. De asemenea, până la finalul anului, platforma ar vrea să angajeze alți 5.000 de oameni pentru această treabă.