15 ian. 2017 | 14:00

YouTube a mai găsit o cale prin care să-ți ia banii

ACTUALITATE
YouTube a mai găsit o cale prin care să-ți ia banii

La prima vedere, YouTube este un serviciu de streaming gratuit incredibil de popular, dar există foarte multe metode prin care își monetizează conținutul.

Cei de la Google nu au fost niciodată în criză de bani, iar în ultimii ani au atins valori astronomice de încasări. Acestea se datorează mai ales unor practici de business foarte profitabile care sunt aplicate în fiecare colț al companiilor din portofoliu. YouTube este un exemplu foarte bun, deoarece creatorii de conținut original sunt la fel de mulțumiți de modul de funcționare al serviciului precum cei care dețin website-ul. Astfel, oricine poate câștiga bani de pe urma clipurilor pe care le postează pe online, dar și YouTube își ia o cotă importantă din profit.

Pe lângă abonamente plătite și reclame, cei de la YouTube au găsit un nou mod prin care pot lua bani de la internauți. Acesta din urmă poartă numele de Super Chat și vizează mai ales monetizarea sesiunilor de streaming live. În curând, utilizatorii vor putea plăti o taxă prin intermediul căreia să-și evidențieze comentariile pe care le postează.

La ora actuală, dacă participați la o sesiune de streaming live, în funcție de numărul de persoane care vizionează acel clip în același timp, comentariile s-ar putea să piardă în mulțime. Nici măcar nu contează ce scrieți sau dacă ați pus o întrebare importantă. Persoana de la capătul celălalt al firului s-ar putea să nu vadă niciodată acel mesaj din cauza numărului foarte mare de comentarii postat în același timp.

Soluția găsită de YouTube la această problemă este Super Chat. Un sistem contra cost prin care mesajele voastre sunt evidențiate cu o culoare pronunțată, pentru a ieși din mulțime. ,,Oricine se uită la un stream live poate achiziționa un Super Chat, un mesaj evidențiat în fluxul de chat care iese în evidență din mulțime pentru a atrage atenția creatorilor de conținut, iar mesajele Super Chat rămân agățate deasupra ferestrei de chat pentru până la 5 ore, oferind mai multă atenție mesajelor tale.

Momentan, Super Chat este disponibil doar unui număr limitat de YouTuberi. Începând cu 31 ianuarie, creatorii de conținut din 20 de țări vor putea activa această funcți și utilizatorii de YouTube din 40 de țări vor putea plăti să o folosească.

youtube super chat monetizare

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele