08 feb. 2017 | 11:21

Tesla Model S depășește un nou record de viteză

VIDEO
Tesla Model S depășește un nou record de viteză

Tesla Model S a devenit cea mai rapidă mașină aflată vreodată în producție din punctul de vedere al accelerației de la 0 la 100 km/h.

Tesla Model S este o mașină smart lansată în 2015. Printre multe alte detalii, conceptul de smart se reflectă în posibilitatea recepționării de actualizări de software menite să remedieze diverse probleme și să sporească particularități de performanță. La momentul lansării de exemplu, cea mai scumpă versiune de Tesla Model S era mult mai lentă decât acum. Se pare însă că tocmai a intrat într-o competiție cu ea însăși, deoarece reușise deja să obțină recordul de cea mai rapidă mașină din punctul de vedere al accelerației aflată în producție.

În luna ianuarie a acestui an, Tesla Model S P100D a reușit să accelereze de la 1 la 100 km/h în doar 2,389 secunde. Acea performanță a fost înregistrată acum câteva săptămâni de către Tesla Racing Channel. Deși valoarea respectivă era deja cu mult sub cele 2,5 secunde promise de oficialii companiei americane, se pare că se poate mai bine.

Printr-un nou update de software și un mod intitulat Ludicrous+, un Tesla Model S P100D poate fi și mai impresionant. Conform testelor recente realizate de Motor Trend, această versiune specială de Model S poate atinge viteza de 100 km/h în doar 2,275 secunde. În istoria testelor publicației, nici o altă mașină aflată vreodată în producție de serie nu a reușit să depășească pragul de 2,3 secunde.

Merită reținut că această performanță remarcabilă nu transformă Tesla Model S P100D într-o mașină de curse din cauza numărului limitat de cai putere. Din păcate, rata de accelerație nu se reflectă într-o viteză maximă spectaculoasă. Până și la capitolul rată de accelerație, Ferrari LaFerrai atinge 112 kilometri la oră într-o zecime de secundă mai repede decât Tesla, iar Porche 918 și McLaren P1 obțin primul loc când vine vorba de atingerea vitezei de 128 km/h.

Ca o notă de subsol, dacă valorea vă este necunoscută, un Tesla Model S P100D poate ajunge până la 134.500 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele