05 mai 2017 | 14:30

Tesla își continuă ascensiunea și promite să ne uimească cu Model 3

ENTERTAINMENT
Tesla își continuă ascensiunea și promite să ne uimească cu Model 3

Până la finele acesui an, Tesla ar trebui să livreze cele mai accesibile autovehicule ale sale. Model 3 ar toate șansele să fie un succes, dacă Elon Musk își va respecta promisiunea.

La prima vedere, Tesla este cea mai recentă poveste americană de succes. Vinde mașini electrice mai repede decât le poate produce, iar cea mai mare problemă a sa constă în îndeplinirea comenzilor. Din păcate, aceste eforturi semnificative se reflectă în cheltuieli majore și degeaba generează încasări semnificative, dacă profitul este negativ.

Trăgând linie, în primul trimestru din 2017, Tesla a generat încasări de 2,7 miliarde de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, respectiva valoare este de aproximativ două ori mai mare, iar numărul unităților produse a crescut cu 64%. Deși statisticile sună bine, la finalul lunii martie, Tesla avea pierderi de 330 de milioane de dolari pentru acest an.

Când vine vorba de proiecte de viitor, oficialii companiei americane sunt foarte încrezători în puterile lor. Producția pentru Tesla Model 3 ar trebui să înceapă în luna iulie a acestui an cu un ritm de producție de aproximativ 5000 de unități pe săptămână. Promisiunea este că această valoare va ajunge până la 10.000 de mașini săptămânale în 2018.

Pentru a face față eventualelor defecțiuni, departamentul de service al Tesla se va extinde într-un ritm cât se poate de alert. Nu mai puțin de 100 de sedii noi Tesla vor fi deschise în toate colțurile mapamondului până la finele acestui an. Acestea includ magazine retail, centre de livrare și locații service. Tot în 2017 vom vedea primele tinichigeii deținute de Tesla. Centrele mobile de reparații, de tip camion vor fi înmulțite cu aproximativ 100 în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Timpul efectiv alocat reparațiilor în deplasare a fost micșorat cu 35% datorită unui sistem mai eficient de diagnoză de la distanță.

Vizavi de lansarea Model 3, foarte puțini sunt optimiști că Tesla va respecta termenele de livrare, având în vedere întârzierile semnificative înregistrate cu Model X. Rămâne să vedem ce se va întâmpla.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele