05 oct. 2017 | 21:00

Sonos One este o boxă inteligentă ce pune accent pe calitatea sunetului

ACTUALITATE
Sonos One este o boxă inteligentă ce pune accent pe calitatea sunetului

Trendul boxelor inteligente devine imposibil de ignorat. Din acest motiv, companii importante din industrie lansează modele precum recent anunțata Sonos One.

Cei de la Sonos au devenit renumiți la nivel global prin linia lor de boxe cu conectivitatea wireless ce pot fi integrate cu ușurință în rețea și controlate de la distanță. Dacă vrei boxe în fiecare cameră din casă care să comunice între ele, familia de produse a americanilor s-ar putea să fie cea mai inspirată investiție pe termen lung. Chiar și în acest condiții, până acum nu a existat o boxă Sonos care să integreze un asistent virtual precum Siri, Cortana, Alexa sau Google Assistant.

Sonos One este prima boxă a producătorului ce vine la pachet cu Alexa. Aceasta va ajunge în magazine pe 24 octombrie, iar cei de la Sonos au ținut să menționeze că va exista și o variantă dotată cu Google Assistant în viitorul apropiat. Practic, aceasta este o boxă care, pe lângă faptul că îți va reda muzica preferată la o calitate remarcabilă, poate răspunde la comenzi vocale datorită unui microfon de distanță.

Pentru că vorbim de un produs Sonos, accentul se pune pe posibilitățile de redare audio și, din acest punct de vedere, Sonos One nu diferă prea mult de celelalte boxe ieșite din California. Boxuța poate reda muzică, podcasturi, cărți audio și orice alt tip de conținut de pe aproximativ 80 de servicii de streaming.

Dacă ai deja boxe Sonos în casă, Sonos One va comunica perfect cu ele. În acelaști timp, funcționează la fel de bine și singură. Două boxe pot fi împerecheat pentru o experiență stereo fără fir. În tandem cu un soundbar Sonos Playbar sau Sonos Playbase pot recrea o experiență surround remarcabilă.

La interior, boxa inteligentă dotată cu Alexa ascunde două amplificatoare de clasă D, un tweeter și un mid-woofer. Pentru preluarea comenzilor vocale cu acuratețe, are șase microfoane cu anulare activă a zgomotului de fond. Noua boxă va fi disponibilă din 24 octombrie la prețul de 200 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele