02 mai 2017 | 19:18

Sobro este o masă de cafea futuristă încărcată cu funcții utile

VIDEO ACTUALITATE

Sobro este o nouă masă de cafea smart ce își propune să fie o soluție interesantă la foarte multe probleme, după ce obține finanțarea pe Indiegogo.

Numărul creatorilor de gadgeturi ce își încearcă norocul pe site-urile de crowdfunding este foarte mare. Din acest motiv, pe lângă o serie foarte mare de gadgeturi care s-au reflectat într-un succes spectaculos, există și unele care nu s-au mai materializat niciodată. Sobro are mari șanse să intre în prima categorie. După ce creatorii săi au definit o țintă de 50.000 de dolari pe Indiegogo, proiectul a strâns până la această oră peste un 1,1 milioane de dolari cu 14 zile rămase.

Pentru a fi siguri că nu este vorba de un concept abstract visat de niște băieți într-o pivniță, este suficient să aruncați o privire pe review-ul produsului redactat de Engadget.  Cu alte cuvinte, produsul există, iar realizatorii săi aveau doar nevoie de niște bani pentru faciltarea producției sale în masă.

Revenind însă la funcționalitatea Sobro, la prima vedere, aceasta este o masă de cafea obișnuită pe care s-ar putea să o vedeți în orice casă cu o mobilă modernă. Marginile curbate, LED-urile de dedesubt și suprața neagră lucioasă de deasupra s-ar putea să atragă atenția asupra sa, dar cu siguranță nu este foarte evident ce se ascunde în interior.

Cel mai important detaliu constă într-un sertar frigorific pentru răcirea berilor și a sucurilor într-o varietate foarte mare de dimensiuni. Un al doilea sertar se pretează pentru gustări. Ambianța audio poate fi asigurată de o boxă Bluetooth ascunsă în aceeași masă smart. Pentru interacțiunea cu boxa se folosesc controale sensibile la atingere ascunse în suprafața superioară a mesei. Mai sunt incluse porturi de încărcare USB pentru gadgeturile favorite și două prize de voltaj standard.

Dacă vreți să participați activ la campania de pe Indiegogo, puteți achiziționa această masă minunată cu 700 de dolari, în contextul în care producătorii au promis că va ajunge în magazine la un preț dublu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele