24 mai 2017 | 15:02

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus sunt deja în lucru

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 și S9 Plus sunt deja în lucru

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus sunt deja în lucru, chiar dacă noul flagship al companiei de-abia are o lună pe piață.

O publicație coreeană ne sugerează că Samsung Galaxy S9 este deja în lucru la fabricile companiei, chiar dacă Galaxy S8 este încă la început. Într-adevăr, nu trebuie să ne mire foarte tare asta, deoarece când vine vorba de un smartphone care trebuie să aducă pe piață noutăți, procesul de cercetare și de dezvoltare este unul destul de lung.

Știm însă că S9 și S9 Plus poartă, în prezent, numele de cod Star, respectiv Star 2. Aceasta nu este însă singura informație pe care o avem despre cele două telefoane. Astfel, cele două variante de smartphone ar urma să folosească aceeași tehnologie pentru display. Asta înseamnă că S9 nu va fi telefonul pliabil despre care se tot vorbește de luni bune. În schimb, tehnologia Infinity Display poate fi dusă mai departe, datorită lui S9.

De asemenea, se pare că Samsung a accelerat producția de componente, pentru a putea începe și producția telefonului propriu-zis mai devreme. Astfel, primele unități asamblate ar putea fi gata chiar la finele acestui an. Mai departe, ne putem aștepta la o lansare a lui Samsung Galaxy S9 programată mai devreme decât cea de anul acesta, după cum relatează și phonearena.com.

Există și o altă noutate, care ne arată că cele două smartphone-uri se vor baza pe procesoare noi, fabricate pe tehnologia de 7nm, de la Qualcomm și Samsung. Sud-coreenii vor începe producția în masă a acestor cipuri la începutul lui 2018. Recent, divizia de fabricație de procesoare s-a transformat într-o entitate separată, datorită succesului înregistrat în ultima perioadă.