20 feb. 2017 | 12:11

Samsung Galaxy S8 ar putea avea un procesor Exynos 9

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 ar putea avea un procesor Exynos 9

Samsung ne amăgește din nou cu zvonuri legate de flagshipul Galaxy S8, înainte de MWC 2017 și nu face decât să ne bage în ceață cu privire la specificațiile cu care acesta va veni.

Anul trecut, Samsung Galaxy S7 și S7 edge erau dotate fie cu cipset-ul producătorilor coreeni, Exynos 8, cu arhitectură de opt nuclee, fie de Qualcomm Snapdragon 820, depinzând de zona unde le achiziționai. În acest an, majoritatea zvonurilor și știrilor au avut în centru noua apariție -Snapdragon 835 și ce impact va avea aceasta asupra competitorilor companiei Samsung.

În orice caz, există posibilitatea ca Galaxy S8 și S8 Plus să vină de asemenea în două versiuni separate, fiecare având la bază un alt procesor, conform gsmarena.com. În timp ce unele smartphone-uri vor fi dotate cu cipset-ul Snapdragon 835, altele vor avea procesorul Exynos 9, care nu se află momentan pe piață. Unele surse s-au referit la acesta din urmă prin denumirea Exynos 8895, dar se pare că Samsung a decis că acesta reflectă un progres suficient astfel încât să dețină o denumire proprie unei noi generații de cipuri.

Deși aceste informații sunt pure speculații, ele au la bază o imagine care a apărut pe contul oficial al celor de la Samsung, divizia responsabilă de crearea procesoarelor. Fotografia este o aluzie destul de evidentă pentru faptul că Exynos 9 va fi următorul SoC al flagshipului Galaxy S8, însă producătorii nu ne oferă mai multe informații referitor la lansarea acestuia.

Pentru că MWC se va desfășura la finalul acestei săptămâni, vom putea afla curând pe canale oficiale dacă acest zvon se va adeveri. Asemenea ca în cazul Snapdragon 835, Exynos 9 ar trebui să fie produs, având la bază standardul de 10nm. Iar dacă acesta este de fapt numele precursorului Exynos 8895, ne putem aștepta la o arhitectură de opt nuclee, cu patru nuclee M2 și patru ARM Cortex-A53, și noul procesorul grafic Mali G-71.