13 mart. 2017 | 07:29

Samsung se pregătește să elimine senzorii de amprentă din telefoane

ACTUALITATE
Samsung se pregătește să elimine senzorii de amprentă din telefoane

Cititoarele de amprentă de pe telefoane par a fi destul de eficiente, dar Samsung vrea să le înlocuiască cu alte soluții de securitate biometrică.

În ultima perioadă, am văzut destul de multe zvonuri referitoare la proiectele Samsung pe termen scurt. De această dată însă, cei de la PhoneArena au atras atenția asupra unui detaliu care s-ar putea să fie foarte important, deși beneficiile sale se vor simți în viitor.

Din toate imaginile ce au circulat pe internet în ultima perioadă cu iminentul Galaxy S8, un lucru este sigur. Viitorul smartphone va incorpora un cititor de amprentă. Funcționalitatea acestuia s-ar putea să fie completată de un scanner de iris sau altă soluție de autentificare biometrică, dar important este că nu va lipsi.

În interiorul companiei însă, filozofia generală este că senzorii de amprentă sunt demodați, conform unei postării de pe Twitter ce pare a cita un angajat al companiei. În contextul în care Galaxy Note 7 integra un scanner de iris, iar acela a fost foarte îndrăgit de cei care l-au experimentat, nu este deloc absurd ca sud coreenii să elimine cititorul de amprentă. Indiferent dacă va fi înlocuit în majoritatea modelelor de top cu un scanner de iris sau un algoritm avansat de recunoaștere facială, important este că acesta va fi trendul pe termen lung.

Conform zvonurilor, modulul avansat de recunoaștere facială va fi detaliat la finele acestei luni, odată cu lansarea Galaxy S8. Acesta s-ar putea să fie mai rapid decât scannerul de iris și, implicit, mai eficient pe termen lung.

De partea cealaltă a baricadei, au existat mai multe surse care au afirmat că Apple vrea să îmbrățișeze același trend odată cu iPhone-ul lansat în ultimul trimestrul al acestui an. În locul unui cititor de amprentă integrat în butonul principal, noul smartphone al gigantului din Cupertino va folosi un sistem semnificativ mai rapid de recunoaștere facială.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele